30.01.2024 12:00
Просмотров: 340

Розповсюджувала «гуманітарку» від рф та газету «Харьков Z»: колаборантку з Харківщини оголошують у розшук

Розповсюджувала «гуманітарку» від рф та газету «Харьков Z»: колаборантку з Харківщини оголошують у розшук

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну колаборантку, яка добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора. За даними слідства, з серпня до вересня 2022 року фігурантка очолювала так зване «Великобурлуцьке відділення територіального центру соціального обслуговування військово-цивільної адміністрації Куп’янського району».

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

На цій посаді жінка фактично сприяла незаконному становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району.

Вона отримувала в окупаційній адміністрації так звану «гуманітарну допомогу», організовувала її розповсюдження серед місцевих жителів та своїх підлеглих. В додаток до «гуманітарки» через цей «центр» розповсюджувалася ворожа пропагандистська газета «Харьков Z», у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.

Також, на цій керівній посаді колаборантка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Напередодні деокупації Куп’янського району колаборантка втекла на територію росії.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів зловмисниці оголошено заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, до винної будуть застосовані ще й додаткові покарання – позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович