20.02.2024 13:53
Просмотров: 311

Стали «правоохоронцями» при окупантах на Куп’янщині: справу передали до суду

Стали «правоохоронцями» при окупантах на Куп’янщині: справу передали до суду

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно 23-річної жінки та 49-річного чоловіка за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканка села Шипувате Великобурлуцької селищної ради під час окупації Куп’янщини збройними силами рф добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

Погодившись на пропозицію окупантів, жінка стала «и. о. следователя следственного отдела Управления внутренних дел ВГА Харьковской области».

Колаборантка виїжджала на місця подій та проводила попереднє слідство у кримінальних справах, що перебували у провадженні окупаційного правоохоронного органу.

Другий обвинувачений — мешканець Куп’янська. Він, вступивши у змову з російськими загарбниками, погодився обійняти посаду «и. о. помощника начальника дежурной части — оперативного дежурного Управления внутренних дел ВГА Харьковской области».

До обов’язків колаборанта входили патрулювання та несення служби на блокпостах, облаштованих зс рф, прийняття й оформлення звернень, а також затримання і конвоювання незаконно затриманих громадян до окупаційного правоохоронного органу.

Свої обов’язки колаборанти виконували до деокупації району у вересні 2022 року.

Наразі обвинувачені уникають зустрічі з українськими правоохоронцями, переховуючись від слідства, і перебувають у розшуку.

Їх судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович