26.02.2023 19:48
Просмотров: 496

Вибухи на аеродромі в Білорусі: стали відомі подробиці

Сьогодні зранку на аеродромі «Мачулищі» пролунало два вибухи. Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на інформацію опозиційного об’єднання білоруських силовиків BYPOL.

Пошкодження отримав російський військово-транспортний літак та снігоприбиральна техніка.

Як інформує УНІАН із посиланням на моніторингову групу «Беларускі Гаюн», за попередніми даними, метою ймовірної атаки був російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

«Серед іншого, може йтися про пошкодження борту шляхом скидання з висоти невстановленого предмета», – пише «БГ».

Оновлено (19:15): Ініціатива BYPOL підтвердила, що було скоєно підрив російського військового літака ДРЛО А-50. За інформацією ініціативи, борт зазнав серйозних пошкоджень – пошкоджені передня та центральна частини літака, авіоніка та радіолокаційна антена.

«Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить. Подія сталася під час роботи поблизу цього літака снігоприбиральної техніки», – пише BYPOL і пов’язує інцидент із діяльністю білоруських партизанів.

Моніторингова група «БГ» також сповіщає, що близько 17:33 на аеродром, де сьогодні вранці (за іншими даними – вночі також) було чути вибухи, з рф прилетів військово-транспортний літак Іл-76 ВКС рф, який раніше вже прилітав в Барановичі і Мачулищі – в лютому 2022 року.

Протягом дня навколо аеродрому спостерігається велике скупчення військових та екіпажів ДАІ, околиці патрулює вертоліт, на землі працює ОМОН.

Повідомляється, що ДАІ продовжує зупиняти і перевіряти машини. Перевіряють багажники і мобільні телефони водіїв і пасажирів.

Що відомо про аеродром у Мачулищах

У міському селищі Мачулищі, що за кілька кілометрів від Мінська, розташовані 50-а змішана авіабаза ВПС і ППО Білорусі і військовий аеродром.

Аеродром активно використовується російською федерацією, яка веде загарбницьку війну проти України. Зокрема, тут розташовуються російські винищувачі МіГ-31К, здатні переносити і запускати гіперзвукові ракети «Кинджал». Регулярні злети цих літаків неодмінно супроводжуються оголошенням на всій території України повітряної тривоги – до моменту приземлення борту. Злети часто відбуваються одночасно із підняттям в небо російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У.

У неділю, 26 лютого, на цьому аеродромі, як повідомляли ЗМІ, пролунали вибухи. Сповіщали про можливе пошкодження російського військового літака невідомої моделі та снігоприбиральної техніки.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович