25.04.2024 06:56
Просмотров: 674

Похмурий прогноз від The Telegraph

Похмурий прогноз від The Telegraph

Поєднання величезних українських втрат і нестачі боєприпасів дозволило російським військам повернутися в наступ і перехопити стратегічну ініціативу по всій зоні бойових дій — The Telegraph.

Поступово просуваючись вперед, вони досягли обмежених, але конкретних успіхів на фронті, змушуючи Україну здавати позиції, а також завдаючи серйозної шкоди українській інфраструктурі через повітряні атаки.

Зараз США і Велика Британія оголосили про значні пакети допомоги, що включають системи протиповітряної оборони, ударні ракети великої дальності та боєприпаси. За умови швидкої доставки цих озброєнь, вони можуть дозволити Україні стабілізувати лінію фронту, одночасно захищаючи інфраструктуру в тилу. Це може виявитися критично важливим перед обличчям масштабного російського наступу влітку.

Хоча нові пакети допомоги можуть дозволити призупинити цей наступ, вони не дозволять Україні перехопити ініціативу і повернутися до наступу. Однією з причин цього є те, що росія досягла панування в повітрі на багатьох напрямках, тоді як наземна протиповітряна оборона залишається недостатньою. Інша причина полягає в тому, що втомлена війною Україна просто не має достатньо військ і після більш ніж двох років запеклих боїв, схоже, не бажає розпочинати масштабну мобілізацію, яка їй потрібна.

Виклики, що стоять попереду, майже нездоланні. росія має швидко зростаючу економіку воєнного часу і наразі накопичила величезні сили, якими вона готова пожертвувати заради досягнення цілей путіна. Якщо Москва зможе досягти значного успіху влітку, можливо, навіть захопивши Харків, друге місто України, то взимку у Заходу не буде апетиту до подальших витрат.

Цей похмурий прогноз погіршиться додатковою невизначеністю навколо загальних виборів у США та Великобританії. Схоже, як і в попередніх війнах, росія почне погано, але закінчить добре завдяки рішучості, якої так бракує західним союзникам України.

Джерело: https://t.me/znua_live/145174

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович