31.03.2023 15:36
Просмотров: 505

Очолювала “центр надання соціальних послуг” окупантів: СБУ затримала колаборантку

Очолювала “центр надання соціальних послуг” окупантів: СБУ затримала колаборантку

На Харківщині СБУ затримала колаборантку, яка очолювала “центр надання соціальних послуг” окупантів. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Служба безпеки викрила та затримала під час стабілізаційних заходів у деокупованих районах Харківщині ще одну колаборантку, яка добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 38-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, активна робота з викриття осіб, які співпрацювали з представниками зс рф, продовжується. За даними слідства, під час окупації смт Шевченкове Куп’янського району місцева мешканка перейшла на бік загарбників.

Із серпня до вересня 2022 року вона очолювала так званий “територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) військово-цивільної адміністрації Куп’янського району (Шевченківське відділення)”.

На посаді “в.о. завідуючої центру” жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району. Вона отримувала в окупаційній адміністрації так звану “гуманітарну допомогу”, організовувала її розповсюдження серед місцевих жителів та своїх підлеглих, створюючи ілюзію, неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій.

В додаток до “гуманітарки”, через цей “центр” розповсюджувалася ворожа пропагандистська газета “Харьков Z”, у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади. Також, на цій керівній посаді колаборантка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу. Після звільнення району від російських загарбників зловмисниця залишилася у селищі та намагалася уникнути передбаченої законом відповідальності.

Втім, оперативники спецслужби викрили її злочинну діяльність та затримали. На підставі зібраних оперативниками СБУ доказів жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович