31.03.2023 17:43
Просмотров: 434

У Харківській області від вибухонебезпечних предметів постраждало 170 цивільних, 27 людей загинуло

У Харківській області від вибухонебезпечних предметів постраждало 170 цивільних, 27 людей загинуло

З початком весняно-польових робіт та прибирання територій у населених пунктах області при недотриманні заходів безпеки кількість постраждалих від вибухонебезпечних предметів може зрости.

За даними регіонального Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у Харківській області з 24 лютого 2022 року від вибухонебезпечних предметів постраждало 170 цивільних, 27 людей загинуло.

Жителю Балаклії Юрію ампутували стопу внаслідок підриву на міні. Зараз він перебуває у травматологічному відділенні однієї з лікарень Харкова. На міну 56-річний чоловік наступив 25 березня під час походу з друзями на рибалку. Сам постраждалий про мінну небезпеку знав, проте сподівався, що міни-пелюстки були знешкоджені підпалом трави на луках.

«Я сам із Балаклії, а на рибалку ми поїхали за 17 км у село Щурівка. На випалених луках безліч цих «пелюстків», але вони від вогню повинні були згорати та вибухати. Проте мені не пощастило… Не побачив й наступив на березі на міну», – розповів постраждалий.

За словами лікаря медзакладу Ігоря, внаслідок мінно-вибухової травми пацієнт отримав складне ураження кісток та м’яких тканин стопи і гомілки, в результаті пошкоджень було проведено ампутацію нижньої кінцівки. Наразі стан пацієнта задовільний, у майбутньому він потребуватиме протезування.

«Незнання або нехтування правилами щодо мінної небезпеки призводить до отримання важких травм. Наприклад, нещодавно оперували пацієнта з мінно-вибуховими пораненнями, у якого було пошкоджено не тільки кінцівки, але й м’які тканини тазової ділянки. Це дуже тяжкі травми», – зазначив лікар.  

За словами лікарів, у цілому порівняно з періодом одразу після деокупації територій області зараз кількість постраждалих зменшилася. Проте з початком весняно-польових робіт і походів людей на природу випадків підривів на мінах може бути більше.

Джерело: ХОВА



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович