10.12.2019 08:12
Просмотров: 1645

Медики розповіли, як перестати їсти зайве

Медики розповіли, як перестати їсти зайве

Сильне бажання з’їсти або випити що-небудь калорійне , незважаючи на ситість організму , – це порушення в харчуванні , з яким стикаються дуже багато людей . Фахівці з Європи та Австралії повідали про способи впоратися з ним , які були сформульовані в ході різних досліджень .
 
Відразу декілька досліджень , здійснених в різних точках світу , виявилися пов’язані з однією проблемою – зайвими перекушуваннями . Що робити , якщо ви недавно поїли , однак вас ваблять солодощі або калорійні закуски , які перебувають у полі доступності ?
 
У пошуках відповіді на це питання співробітники університету Плімута у Великобританії прийшли до висновку , що тягу до нездорових перекусів допомагають приборкати ігри типу тетріса , морського бою або судоку. Згідно з даними їх дослідження, всього трихвилинний процес такої гри як тетріс скорочує тягу до їжі , кофеїну і нікотину на 24 %.
 

«Велика частина будь-якого раптового емоційного бажання стимулює уяву , і передчуття того , що ви відчуєте , коли бажане виявиться у вас в роті. Наприклад , якщо ви хочете гострих курячих крилець , ви собі уявляєте, які вони жирні , солоні і смачні . Але гра «забиває» ресурси вашого мозку , і ви відволікаєтеся від передчуття » , – пояснює співавтор дослідження доктор Джекі Андраде .

У свою чергу , дослідники з Flinders University в Австралії з’ясували , що бажання з’їсти щось шкідливе заглушають приємні , нерізкі квіткові запахи. Це пов’язано з тим , що аромати « насичують » чуттєві потреби , в результаті чого у людини знижується прагнення задовольняти їх їжею .
 
Особливо ефективним виявився жасминовий запах. Аромат квітів жасмину або його масла при проведенні експериментів знижував тягу людей до солодкого на 13 відсотків більше , ніж запах зеленого яблука. Правда , медики наголошують: для того , щоб запах давав ефект , він повинен подобатися , не набридати , бути дуже легким , хоча й відчутним.
 
Швейцарські вчені довели , що для підтримки режиму здорового харчування дуже важливий гарний настрій. Так що , відчувши тягу до жирного або солодкого , боріться з ним за допомогою позитивних емоцій – почитайте анекдоти , подивіться смішний фільм , поговоріть з подругою по телефону і т.п.
 
Той факт , що в хорошому настрої людина більше схильна харчуватися здоровими продуктами , був з’ясований у серії експериментів . Їх учасники , що вибирають перекус або вечерю в оптимістичному настрої , в 77 випадках зі 100 вибирали саме здорову їжу.

«Коли ми знаходимося в хорошому настрої , ми схильні попередньо оцінювати свої вчинки і маємо досить емоційного ресурсу , щоб не дозволяти собі їсти нездорову їжу » , – пояснюють цей ефект фахівці.

Источник: ukrhealth.net/

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович