30.11.2023 09:28
Просмотров: 798

Вітамін D3: форми випуску та рекомендації

Дефіцит вітаміну D3 (холекальциферолу) може бути дуже шкідливим для здоров’я. Тож лікарі рекомендують навіть профілактично приймати препарати вітаміну D3. Дізнатися більш докладно про ці препарати можна на сторінці https://liki.ua/shop/vitamin-d3 - тут зібрана актуальна інформація, а також можна дізнатися про наявність конкретних ліків у перевіреній ліцензованій аптеці. Завдяки порталу liki.ua можна забронювати онлайн потрібний лікарський засіб, це допоможе заощадити ваш час та гроші.

Вітамін D3: форми випуску та рекомендації

Форми випуску вітаміну D3

Нині можна придбати вітамін D3 у кількох лікарських формах, що будуть зручними як для дорослих, так і для малюків:

  • таблетки;
  • капсули;
  • рідку форму.

Якщо мова йде про таблетовану форму, то найчастіше це комплексні препарати, що також містять допоміжні вітаміни й мінерали. В таблетках зазвичай невисоке дозування саме вітаміну D3.

Найпопулярніша лікарська форма – капсули. Такий варіант найкраще підходить дорослим.

Вітамін D3 у вигляді крапель – це знахідка для малюків. Краплі можна додати у пляшечку до молока або води, також їх можна капнути безпосередньо до ротика дитини. Навіть новонародженим можна давати холекальциферол у вигляді крапель. Рідка форма також дозволяє легко коригувати дозування.

Якщо ви маєте проблеми з розщепленням жирів або порушення з боку шлунково-кишкового тракту, то краще вибирати препарати вітаміну D3 на водній, а не на жировій основі – вони миттєво засвоюються та попадають у кров. Також є дослідження, що у такому випадку активна речовина довше затримується в організмі.

Рекомендації по прийому вітаміну D3

Перед прийомом D3 обов’язково треба здати аналіз крові на визначення рівня цього вітаміну в організмі.

Приймання D3 здатен викликати активність, перезбудження, підвищення енергії, тож вживати препарат рекомендується у першій половині дня, під час сніданку та обіду.

Не варто суміщати прийом з вітамінами А та Е, адже вони здатні нейтралізувати дію один одного. Найкраще суміщається холекальциферол з кальцієм та фосфором, а в поєднанні з К2 буде посилюватися засвоєння та мінімізуватися токсичні явища.

Не треба приймати будь-який препарат вітаміну D3 без попередньої консультації фахівця. Тож обов’язково зверніться до лікаря, який підбере оптимальну лікарську форму саме для вас, а також відвідайте сайт liki.ua.

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович