27.11.2023 13:07
Просмотров: 614

Хто дав наказ відключити Кернеса від апарату, щоб захопити владу у Харкові: син колишнього мера про смерть батька

Хто дав наказ відключити Кернеса від апарату, щоб захопити владу у Харкові: син колишнього мера про смерть батька

Кирило Кернес, син колишнього мера Харкова, розповів про обставини смерті Геннадія Кернеса в 2020 році. За його словами, батько не піддавався лікуванню, але його мучили та насильно тримали, аби захопити владу у Харкові.

Велике інтерв’ю з Кирилом Кернесом опублікував Главком.

З моменту смерті мера Харкова Геннадія Кернеса в німецькій клініці «Шаріте» минуло майже три роки. Відхід з життя Кернеса припав на місцеві вибори та перехід влади до нинішнього керманича міста Ігоря Терехова. Наразі дехто з родичів померлого ексмера збираються довести: зміна влади у Харкові відбулася у нелегітимний спосіб.

Один з синів покійного мера Кирило Кернес впевнений: у момент перебування його батька в «Шаріте» у Харкові була організована масштабна містифікація, метою якої було повзуче захоплення влади у місті. У цій оборудці Кирило Кернес звинувачує безпосередньо Терехова. Син Кернеса запевняє: його команда юристів вже зібрала документи, які виставлять нинішнє керівництво міста в дуже поганому світлі. Щоправда, усіх козирів Кернес-молодший поки не розкриває.

В інтерв’ю «Главкому» Кирило Кернес розповідає, чому він був змушений залишити Україну, як, за його версією, Терехов і Ко здійснили переворот в Харкові та оцінює ідею запровадження у прифронтовому мегаполісі військової адміністрації.

На сьогодні моїми юристами зібрані документи і докази, які дають підстави стверджувати, що групою посадових осіб на чолі з Ігорем Тереховим заздалегідь усвідомлено був розроблений і згодом повністю реалізований план захоплення влади в Харкові. Усі матеріали та документи будуть надані слідчим та прокурорам для розслідування. Сподіваюся, воно буде об’єктивним та неупередженим, зазначив Кирило Кернес.

За даними журналістів, після смерті Кернеса батька його дружина Оксана Гайсинська стала власницею ТОВ «Діамант 2006», якому належать земля та будівлі у центральній частині Харкова. Загалом, за підрахунками журналістів, нині Гайсинська та її син Родіон Гайсинський заволоділи активами на 1,3 млрд грн. Більшість власності на них офіційно була переписана після смерті Кернеса. 

«Суперечок стосовно якихось активів, які належали Геннадію Кернесу, в сім’ї немає. Батько не залишив заповіту, і всі законні члени родини отримали рівномірно частки майна, яке йому належало. Щодо тієї фірми, про яку ви згадали, краще запитати в Оксани, мені про фірму нічого не відомо. Що стосується будь-яких підрахунків з боку журналістів та озвучених цифр, то це все явно перебільшення. Можу тільки констатувати, що в родині жодних фінансових або майнових суперечок щодо спадку немає», – запевняє Кирило Кернес.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович