16.02.2024 07:40
Просмотров: 242

Пожежі, руйнування, троє загиблих: наслідки бомбардування села Чорне на Харківщині

Пожежі, руйнування, троє загиблих: наслідки бомбардування села Чорне на Харківщині

Протягом доби з 15 по 16 лютого рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 20 оперативних виїздів, з яких:

3 – на ліквідацію пожеж, одна з яких була спричинена ворожими обстрілами;1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт;2 – на перевірку територій, обстріляних ворогом;9 – на допомогу населенню;5 – інші виїзди.

Ввечері 15 лютого ворог завдав ударів авіабомбами по житловому сектору села Чорне в Куп’янському районі. В результаті бомбардувань сталася пожежа у житловому будинку та господарчій споруді. Загальна площа пожежі склала 190 кв. м. Крім того були зруйновані розташовані поруч житлова будівля з надвірними забудовами. Друге потрапляння було зафіксовано в легковий автомобіль ВАЗ, який внаслідок удару знищено. Загинуло троє людей: чоловік, жінка та дівчина (приблизно 17-18 років), які знаходились біля автівки, ще двоє постраждало. Для ліквідації наслідків бомбардування від ДСНС залучалось три одиниці техніки та 14 рятувальників.

Як уточнив начальник СУ ГУНП Харківської області Сергій Болвінов, загинуло подружжя та їхня племінниця. «Родина якраз намагалася поїхати. Але вижити нікому з них не вдалося».

14 лютого під вечір російські терористи нанесли ракетний удар по селищу Великий Бурлук, що на Куп’янщині. Одна з ракет потрапили у житлову двоповерхівку, спричинивши значні руйнування. Під завалами опинились люди. В результаті удару іншої ракети був пошкоджений сусідній приватний будинок. За попередніми даними, п’ятеро людей загинули, ще п’ятеро зазнали поранень – їх вдалось врятувати під час проведення аварійно-рятувальних робіт. Всі постраждалі госпіталізовані до медичних установ. Станом на 18:35 15 лютого аварійно-рятувальні роботи завершені. На місці працювали 82 рятувальники, залучалось 14 одиниць техніки.

Двічі за добу рятувальники виїжджали на обстеження територій після обстрілу у Чугуївському районі. Загиблих та травмованих немає. Від ДСНС залучалося дві одиниці техніки та 10 рятувальників.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 29 вибухонебезпечних предметів.                                                                                                                                             

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович