20.07.2021 06:27
Просмотров: 913

19.07.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

19.07.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Федеративна Республіка Німеччина

Із 18.07.2021 усі резиденти України зможуть безперешкодно в'їжджати до Німеччини. До цього в країну допускали тільки повністю щеплених від коронавірусу вакцинами, визнаними в Німеччині, а також тих, хто міг обґрунтувати невідкладні підстави для в'їзду. Особа вважається резидентом України, якщо постійно проживає в країні щонайменше шість останніх місяців.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI) рекомендував британським міністрам відмовитися від ідеї масової вакцинації дітей, поки не з'явиться достатньої інформації про можливі ризики. Передбачається, що робити щеплення зможуть діти у віці 12–15 років у разі, якщо вони особливо схильні до ризику захворювання на коронавірусну інфекцію або проживають з дорослими з ослабленим імунітетом. Також вакцинація буде доступна тим, хто через три місяці досягне повноліття.

Королівство Бельгія

Бельгія відкрила кордони для всіх подорожей українців згідно з рекомендацією Ради Європейського Союзу. Для подорожі до Бельгії потрібні наступні документи: біометричний паспорт громадянина України, строк дії якого має перевищувати дату запланованого виїзду з Бельгії на 6 місяців; документальне підтвердження мети поїздки; підтвердження фінансової спроможності; поліс медичного страхування, який визнається на території країн Євросоюзу. За 48 годин до прибуття у Бельгію потрібно заповнити форму PassengerLocatorForm (PLF).

Словацька Республіка

У Словаччині незмінною залишається вимога, що будь-яка особа, старша 12 років, яка прибуває на територію країни, зобов’язана перед в’їздом зареєструватися на веб-сайті http://korona.gov.sk/ehranica і заповнити передбачений формуляр, а також при в’їзді на територію СР та під час перебування на території країни пред’явити на вимогу співробітника поліції або працівника Управління громадського здоров’я документ, зокрема електронний, який підтверджує зазначену реєстрацію.

Особи, які прибувають до СР з використанням повітряного транспорту, заповнюють електронний формуляр пасажира, опублікований на веб-сайті https://www.mindop.sk/covid/.

Для всіх осіб, які з 19.07.2021 прибудуть на територію СР, крім окремих винятків, зокрема осіб, які повністю вакциновані двома дозами вакцини, водіїв транспортних засобів міжнародних вантажних та пасажирських перевезень, екіпажів повітряних суден тощо встановлюється обов’язковий карантин (домашня ізоляція або ізоляція в карантинному закладі), який закінчується при безознаковому перебігу ізоляції на 14 день, або після отримання негативного результату ПЦР-тесту на захворювання COVID-19, який може бути проведений не раніше п’ятого дня ізоляції.

Латвійська Республіка

Кабінет міністрів Латвії затвердив поправки до Закону про управління поширенням інфекції Covid-19, ухваливши, що обов’язкова вакцинація поширюється на працівників сфер охорони здоров’я, освіти і соціального догляду. Остаточне рішення ще має прийняти Сейм.

Із затвердженого законопроєкту випливає, що працівники, які надають послуги охорони здоров’я, тривалого соціального догляду та соціальної реабілітації, а також освіти, повинні мати сертифікат Covid-19.

Із 1 жовтня у роботодавців буде право звільняти працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації, але не зможуть пред’явити «ковідний» сертифікат, що підтверджує факт щеплення або недавно перенесеної хвороби.

Законопроєкт зобов’язує роботодавців встановити категорії посад і працівників, у яких повинен бути сертифікат Covid-19, проінформувати про це співробітників, щоб вони встигли зробити щеплення.

Держава Ізраїль

В ізраїльській клініці Рамбам, розташованій в місті Хайфа, вчені завершили першу стадію випробування нового препарату проти COVID-19, заснованого на використанні стовбурових клітин. За словами розробників, під час випробування препарату було встановлено, що достатньо всього трьох ін'єкцій на добу, щоб нормалізувати рівень сатурації і значно поліпшити стан хворих на коронавірусну інфекцію. Зараз фахівці переходять до другої стадії випробувань.

Соціалістична Республіка В’єтнам

Влада Ханоя вводить режим соціальних обмежень через зростання в місті кількості тих, що заразилися коронавірусом. Обмеження передбачають заборону на зібрання людей в громадських місцях, припинення роботи підприємств торгівлі за винятком продажу ліків, продовольства і товарів першої необхідності. Городянам наказано не залишати свої будинки без крайньої необхідності. Людям дозволено виходити на вулицю лише для купівлі продуктів і медикаментів, при цьому вони зобов'язані дотримуватися соціальної дистанції. Раніше в Ханої вже були закриті бари, нічні клуби, всі розважальні заклади, а ресторани та кафе переведені на роботу в режимі доставки.

18 липня також були призупинені до окремого розпорядження багато внутрішніх авіарейсів, що зв'язують Ханой з іншими містами і провінціями В'єтнаму, де йде поширення коронавірусу. Тимчасово зупинене автотранспортне сполучення столиці з низкою регіонів. Керівникам столичних підприємств і організацій наказано в найближчі дні забезпечити переведення 50% персоналу на віддалений режим трудової діяльності.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: эпидемия

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович