25.06.2021 06:25
Просмотров: 647

24.06.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

24.06.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Австрійська Республіка

В Австрії триває видача населенню «Зелених сертифікатів» про одужання, тестування чи вакцинацію від коронавірусу загальноєвропейського зразка. Загалом у країні видано 11,05 млн. сертифікатів з QR-кодом, який відповідає нормам ЄС.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

На тлі тривожної епідеміологічної ситуації по всіх регіонах країни у зв’язку з поширенням індійського штаму коронавірусу ("варіант Delta") Перша міністерка Шотландії Н. Стерджен заявила, що наявні COVID-19 обмеження у цьому регіоні залишатимуться чинними щонайменше до 19 липня, а повне зняття карантинних обмежень можливо з 9 серпня. За останній тиждень у Шотландії зафіксовано збільшення кількості нових випадків на 40%.

Португальська Республіка

За даними МОЗ Португалії 60 % нових випадків заражень на COVID-19 в окрузі Лісабон ідентифіковані як штам "Delta" (B.1.617.2.).

Чеська Республіка

Станом на 23 червня Україна все ще визначена як держава, що перебуває у «червоній» зоні санітарно-епідеміологічної загрози Чехії.

Федеративна Республіка Німеччина

Основні виклики процесу вакцинації у ФРН полягають у можливому уповільненні темпів вакцинації через нестачу вакцин вже з липня. Однією з причин може стати те, що кілька мільйонів доз вакцини, які Німеччина замовила в американської компанії Johnson&Johnson, можуть бути недоставлені через серйозні проблеми на виробництві в США. Підозра стосовно забруднення на заводі Johnson&Johnson у Балтиморі призвела до того, що американські органи з контролю за обігом медпрепаратів визнали непридатними 60 млн. доз вакцини, значна частина яких призначалася для Німеччини. Оскільки повне щеплення від коронавірусу цією вакциною передбачає введення лише однієї дози, перед Урядом ФРН нині стоїть завдання заміни 10 млн. доз J&J на 20 млн. доз іншого виробника.

Другою причиною може стати те, що компанія BionTech / Pfizer, яка на сьогодні забезпечила 70 % вакцин у Німеччині, скорочуватиме постачання в липні. Щотижневі постачання в обсязі 5,5 млн. доз вакцини Pfizer за останній тиждень червня зменшаться до 3,2 млн. доз за перший тиждень липня.

Держава Катар

Зважаючи на тривале покращення епідеміологічної ситуації у Державі Катар Міністерство охорони здоров’я емірату ухвалило рішення про переведення з 22 червня шпиталю «Хазм», який протягом останніх 15 місяців використовувався для лікування заражених COVID-19 пацієнтів, у категорію загальнопрофільних. Зазначений медичний заклад є третім, що змінив спеціалізацію протягом останнього часу, оскільки у травні з інфекційних на загальнопрофільні вже було переобладнано два шпиталі.

Алжир

З огляду на нестабільну епідеміологічну ситуацію в Алжирі, що відзначається зростанням кількості випадків захворювання на коронавірус, членом Алжирського наукового комітету, відповідального за моніторинг поширення пандемії Covid-19, Л. Ахамуком було наголошено на можливості настання третьої хвилі пандемії на території країни. За його словами, статистичні показники пандемії Сovid-19 є «тривожними», що потребує продовження дії обмежувальних і профілактичних заходів. Найбільш небезпечною залишається ситуація у великих містах країни: Алжирі, Сетифі, Орані та Константині, де фіксується щоденне збільшення кількості захворювань на коронавірус.

Грузія

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надав уряду Грузії 50 млн євро на закупівлю вакцин від COVID-19 та іншого медичного обладнання, необхідного для лікування пацієнтів з коронавірусів. Ці кошти – частина пакета на суму 100 млн євро, наданого банком ЄС для підтримки системи охорони здоров'я Грузії під час COVID-19.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: эпидемия

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович