24.08.2019 06:36
Просмотров: 970

На засіданні Радбезу ООН Росія, США і Китай звинуватили один одного в погрозах ядерною зброєю

На засіданні Радбезу ООН Росія, США і Китай звинуватили один одного в погрозах ядерною зброєю

США бачить збройну загрозу з боку Москви і Пекіна, тому не збирається ігнорувати цю ситуацію

На засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку російські, американські та китайські дипломати звинуватили один одного в погрозах ядерною зброєю. Про це пише УНІАН із посиланням на DW.

Виконувач обов'язків постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський сказав, що після розриву американцями Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) під загрозою опинилася і угода про обмеження стратегічних наступальних озброєнь СНО-III.

За його словами, у Вашингтоні неодноразово давали зрозуміти, що не зацікавлені у збереженні цієї угоди в існуючому вигляді.

Крім того, постійний представник Китаю при ООН Чжан Цзюнь заявив, що США домагаються отримання односторонніх військових переваг за рахунок виходу з ДРСМД. Він зазначив, що США таким чином намагаються уникнути виконання міжнародних зобов'язань.

Виконувач обов'язків постпреда США при ООН Джонатан Коен заявив, що США мають намір розробляти і випробовувати ракетні системи, раніше заборонені ДРСМД, посилаючись при цьому на загрози з боку Москви і Пекіна. Він зауважив, що дії Росії і Китаю ведуть до того, що відбувається розмив основ безпеки, і США не мають наміру ігнорувати цю ситуацію.

"Ми не будемо сидіти склавши руки і застосуємо необхідні заходи для забезпечення своєї безпеки та безпеки наших союзників, це передбачає випробування і розроблення систем для протидії тим загрозам, з якими ми стикаємося", – сказав Коен.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: оон

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович