14.04.2021 08:49
Просмотров: 704

Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

ВООЗ

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість заражень COVID-19 у світі зростає сьомий тиждень поспіль попри використання понад 780 млн. доз вакцин. Про це на брифінгу сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус.

Європейський Союз

Американська фармацевтична компанія Johnson&Johnson (SPB: JNJ) відправила перші партії своєї вакцини проти коронавірусу COVID-19 до країн ЄС, Норвегії та Ісландії. Загалом у 2021 році компанія планує поставити до ЄС, Норвегії та Ісландії приблизно 200 млн доз препарату. Його особливість полягає в тому, що пацієнтові потрібна лише одна доза для формування імунітету.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

В Англії з понеділка відкрилися магазини, перукарні, тренажерні зали та паби в рамках чергового етапу послаблення коронавірусних обмежень. Кампанія вакцинації, яка охопила половину дорослого населення, та обмежувальні заходи дозволили зменшити кількість смертей більш ніж на 95 %, а випадків захворювання – на понад 90 % від пікових значень січня. Сім випадків смерті в неділю протягом 28 днів після позитивного тесту на COVID – це найнижча щоденна кількість смертей за цим показником з 14 вересня.

Королівство Данія

Центри тестування та лікарі по всьому столичному регіоні 12 квітня провели 30 тисяч щеплень відповідно до широкомасштабної програми вакцинації. Медичні центри використовували вакцини «Pfizer» і «BioNTech», а особи, які зверталися до власного лікаря, вакциновані «Modernа».

Республіка Ірландія

Національний консультативний комітет з імунізації Ірландії (NIAC) рекомендував використовувати препарат від коронавірусу Vaxzevria, розроблений британсько-шведською фармацевтичною компанією AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом, тільки для вакцинації осіб старше 60 років.

Республіка Польща

Уряд Польщі прийняв рішення змінити систему вакцинації від коронавірусу. Тепер в країні щеплюватимуть не за професійними чи суспільними групами, а за роками народження. На нульовому етапі у Польщі будуть вакциновані медики, а на першому – особи похилого віку, педагоги, представники силових структур та особи, які мають важкі супутні захворювання. З 12 квітня уряд Польщі відкрив можливість запису на вакцинацію особам, які народилися протягом 1962–1973 років, із розрахунку один день на конкретний рік народження. Запис триватиме до 24 квітня. Також польський уряд дозволив запис на вакцинацію осіб старше 40 років, які в січні в електронній системі декларували бажання зробити щеплення від коронавірусу.

Словацька Республіка

Епідеміологічна ситуація у Словаччині щодо поширення в країні коронавірусної інфекції SARS-CoV-2 поступово покращується, здійснюється поступове послаблення карантинних обмежень. З 12.04.2021 відкрито для класичного навчання початкові школи першого рівня за умови пред’явлення одним з батьків учня негативного тесту на COVID-19 не старший, ніж 7 днів. При цьому в країні до 28.04.2021 продовжує діяти режим надзвичайного стану та запроваджені в рамках його дії протиепідеміологічні обмеження, зокрема і комендантська година з 20:00 год. до 05:00 год. наступного дня, обмеження щодо пересування між адміністративними районами, заборона відпусток за кордоном, обов’язковий карантин для всіх, хто повернувся з-за кордону, тощо. На прикордонних пунктах пропуску з усіма сусідніми країнами Шенгенського простору продовжує діяти посилений поліцейський контроль з перевірки наявності підстав для в’їзду в країну, забезпечення дотримання тими, хто в’їжджає, карантинних вимог, зокрема щодо ізоляції/самоізоляції та наступного тестування.

Фінляндська Республіка

У Фінляндії на 12 квітня першою дозою вакцинували 1 133 993 осіб, що становить 20,4 % населення. Щеплення обома дозами отримали близько 94,6 тисяч осіб. Серед людей, старших 80 років, вакциновані вже понад 86 %, у групі 75–79 річних – 84%, серед 70–74-річних – 70 %. Якщо вакцинація і далі триватиме в такому темпі, всі фіни зможуть отримати доступ до вакцини приблизно до середини серпня 2021 року. Населення країни – близько 5,5 млн осіб. Тим часом епідемічна ситуація поступово покращується.

Французька Республіка

У Франції з 12 квітня поновили використання COVID-вакцини AstraZeneca після отримання необхідних партій препарату від виробника. Окрім цього, розпочався новий етап програми вакцинації. Черга отримання щеплення дійшла до людей віком, старших за 55 років. Нині у Франції вакцинацію пройшли близько 11 млн осіб. При цьому населення країни становить близько 68 млн, включаючи дітей, яких не вакцинують.

Сполучені Штати Америки

За даними Центру контролю захворювань США, на цей момент в США до пунктів вакцинування передано 237,7 млн. доз вакцин. Проведено щеплення першою дозою 187 млн. осіб відповідної категорії. У штаті Нью-Йорк до пунктів надійшло 14,4 млн доз, щеплено 11,8 млн осіб.

Канада

Міністерство охорони здоров’я Онтаріо повідомило про виявлення найбільшої кількості захворювань на коронавірус за весь час пандемії. Майже 60 % від усіх випадків – 1353 – в районі Великого Торонто, у регіоні Піл – 860 та 444 – в Йорку. 1176 випадків – зараження на нові варіанти вірусу, більшість із яких – «британський».

У міжнародному аеропорту Торонто почали вакцинувати проти COVID-19 трудових мігрантів, які прибувають до Канади на сезонні фермерські роботи.

Турецька Республіка

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган має намір посилити карантинні обмеження цього тижня напередодні туристичного сезону. Щоденна кількість заражень коронавірусом у країні зросла до понад 50 000. Короткочасний період послаблення обмежень добре не вплинув на епідеміологічну ситуацію, і заходи повинні бути посилені після засідання уряду у вівторок.

Туреччина посідає четверте місце у світі за кількістю нових випадків, що досягло максимального показника у 56 000 минулого тижня – це п’ятикратний стрибок з початку березня, коли Ердоган послабив карантинні обмеження, назвавши це періодом «контрольованої нормалізації».

Ісламська Республіка Іран

Згідно з рішенням національного штабу боротьби з вірусом, в містах «червоної» зони, передусім у Тегерані, дозволена діяльність лише підприємств, які забезпечують постачання електро-, теплоенергії, газу, води, водовідведення, займаються реалізацією газу і нафтопродуктів, здійснюють торгівлю продуктами харчування, медичними препаратами, ветеринарними засобами. Дозволена із обмеженнями робота громадського пасажирського автобусного, авіаційного та залізничного транспорту, який має бути заповнений до 50 % і регулярно оброблятися дезінфекторами.

Грузія

За інформацією керівника Національного центру з контролю захворювань Амірана Гамкрелідзе, на 20 тисяч щеплених громадян лише у 34 були виявлені побічні ефекти після вакцинації. При цьому лише у сімох випадках побічні ефекти протікали важко. В Грузії розпочалася третя хвиля коронавірусу.

Федеративна Республіка Бразилія

Збройні сили посилюють роботу з імунізації населення проти Covid-19. Військовий персонал надає матеріально-технічну підтримку постам вакцинації муніципальних секретаріатів охорони здоров’я. Збройними силами вже здійснено 339 авіарейсів, 93 з яких для транспортування пацієнтів з Covid-19 та 246 для перевезення медичних товарів.

Китайська Народна Республіка

Як повідомив Державний комітет у справах охорони здоров’я КНР, станом на кінець попереднього тижня в Китаї було використано вже понад 167,34 млн. доз вакцини проти COVID-19.

Малайзія

Координатор Національної програми імунізації населення проти Covid-19 Хаїрі Джамалуддін закликав тих, хто вже отримав запрошення на другий етап вакцинації із 17 квітня, обов’язково підтвердити факт свого прибуття у центри вакцинації, аби не допустити утилізації невикористаних залишків препаратів, яких відчувається нестача.

Японія

В Японії, країні з дуже високим відсотком літнього населення – 126 мільйонів – розпочинається вакцинація від коронавірусу осіб старше 65 років. Щеплення для пенсіонерів розпочалися на близько 120 пунктах по всій країні з використання вакцини від Pfizer, доставленої минулого тижня. На сьогодні близько 1,1 мільйона людей в Японії, в основному медичні працівники, отримали принаймні одну дозу вакцини Pfizer.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: эпидемия

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович