16.08.2018 10:04
Просмотров: 797

При проведенні ревізії фінансово-господарської діяльності Харківського машинобудівного коледжу виявлені порушення

При проведенні ревізії фінансово-господарської діяльності Харківського машинобудівного коледжу виявлені порушення

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Харківського машинобудівного коледжу встановлено фінансових порушень на загальну суму понад 2,0 млн гривень.

Зокрема, за рахунок асигнувань загального фонду кошторису Коледжем проведено витрати в сумі 78,7 тис. грн на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, які були включені до вартості платних послуг з навчання та сплачені студентами.

Порушення порядку розрахунку середньої заробітної плати при наданні основної щорічної відпустки 22-м працівникам Коледжу, призвело до виплати відпускних у завищених обсягах на загальну суму 76,5 тис. гривень.

Крім того, зайво перераховано єдиного соціального внеску на суми грошових компенсацій за невикористану відпустку звільнених працівників в сумі 15,5 тис. гривень.

Не перераховано до державного бюджету відшкодованої орендарями в поточному бюджетному періоді вартості комунальних послуг в сумі 10,9 тис. грн, спожитих ними за попередні бюджетні періоди, та сум утриманої з працівників заробітної плати з нарахуваннями на неї за минулі бюджеті періоди – 6,0 тис. гривень.

Інші порушення фінансової дисципліни на загальну суму 2 123,0 тис. грн  допущені внаслідок заниження вартості об’єктів житлового фонду та невідображення за даними бухгалтерського обліку Коледжу кредиторської заборгованості за теплопостачання, підтвердженої даними постачальника.

Вжитими заходами в період ревізії забезпечено відшкодування виявлених порушень на загальну суму 2 124,6 тис. гривень.

З метою повного усунення виявлених порушень директору Коледжу направлено вимогу щодо відшкодування встановлених ревізією порушень в повному обсязі.

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни директора та головного бухгалтера Коледжу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії проінформовано Департамент науки та освіти Харківської обласної державної адміністрації та Харківську місцеву прокуратуру № 5.

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович