29.12.2023 14:32
Просмотров: 345

У передноворічному Куп’янську поліція перейшла на посилений варіант несення служби

У передноворічному Куп’янську поліція перейшла на посилений варіант несення служби

В цьому багатоквартирному будинку в Куп’янську мешкає близько 80 людей. Це багато, каже пенсіонер Володимир. Торік своїх сусідів він міг перерахувати на пальцях. Умов для нормального життя не було, тож про святкування Нового року навіть не думали.

Володимир

Тут у нас ні газу, ні води не було, он наша пічка стоїть, трохи розламана. Добре, що тут у приватному секторі є колодязь, люди ходили по воду. Дрова рубали, готовили їжу, бігали з 7 на 1 поверх. Ну а зараз вже все є, і вода, і газ. Ось так було. Тут ставили каструлі і варили. З ранку сходилися усі, дрова рубали і по черзі готували їсти.

Наталя з 9-річною Софією налаштовані святкувати. Дівчинка мріє знайти під ялинкою кошеня, у мами бажання глобальні.

Наталя

Звісно, ялинка буде, новий рік для дитини ніхто не скасовував. Попри війну. Звісно, хочеться перемоги, тільки перемоги. Хочеться спокою. Бувають такі моменти, як сьогодні вночі – був туман і була тиша. І хочеться, щоб ця тиша назавжди настала і ця війна перестала нас мучити.

Софія прикрашає квартиру та чекає на справжню ялинку, яку в цьому році в родині планують обов’язково поставити, щоб свято теж було справжнім. Новорічний настрій є далеко не у всіх. Ніна приїхала з села під Куп’янськом, зняти гроші у банкоматі.

Ніна

Хочеться чогось солоденького, смачненького. Гуманітарку дали, але там таке. Борошно. Борошном нас вже засипали. Олія. Цукор 500 г, сіль 100 г. Потреби в нас такої великої в харчах немає. Пенсію отримуємо, магазини працюють. Я з Ківшарівки приїхала по гроші. А банкомати, кажуть, не заправлені. Тож не знаю, може облизня піймаю і назад.

Відчуття Нового року, ділиться жінка, немає – не до свят, то й прикрашати ялинку не планує.

Ніна

В нас дуже холодно. В квартирі дуб страшний. Сплю з плашками, гріюся, та кішка зверху. Чекаємо, щоб тихо було. Нас оце вже бехання так дістало… Вікна в людей повилітали, у під’їзді всі вилетіли, позашивали все на світі.

Правоохоронці Куп’янщини перейшли на посилений варіант несення служби, забезпечувати правопорядок – готові. Дітей з частини громади вже евакуювали, тепер поліція слідкує, щоб родини з неповнолітніми не поверталися.

Дмитро Овчаров, поліцейський Куп’янського РВП

Ми працюємо на те, щоб забезпечити евакуацію дітей з території Куп’янського району, а також не допустити фактів прибуття дітей не територію, яка знаходиться недалеко від зони бойових дій.

Чи буде новорічна ніч тихою – залежить, у тому числі й від погоди. Місцеві жителі помітили: коли похмуро чи туман – інтенсивність обстрілів знижується.



Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович