26.02.2024 08:05
Просмотров: 480

Найбільший світовий виробник чипів TSMC відкрив в Японії свій перший завод

Найбільший світовий виробник чипів TSMC відкрив в Японії свій перший завод

Найбільший у світі виробник чипів тайванська компанія TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) у суботу відкрила свій перший завод в Японії та оголосила про плани інвестицій у будівництво другого в країні підприємства.

Про це повідомляє Kyodo.

На заводі, побудованому в місті Кікуйо в південно-західній префектурі Кумамото, планується масово виробляти надсучасні напівпровідники з розвиненими технологіями, включаючи 12-нанометрові мікросхеми, що використовуються в автомобілях і промисловому обладнанні. Підприємство має вийти на повну потужність у жовтні-грудні цього року.

Фабрика вартістю $8,6 мільярда управляється місцевою дочірньою компанією TSMC Japan Advanced Semiconductor Manufacturing (JASM), у якій міноритарні частки мають один із найбільших світових виробників електроніки та високотехнологічної продукції Sony Group і японська машинобудівна корпорація Denso.

Уряд Японії надав для нового виробництва близько 476 мільярдів ієн ($3,2 мільярда) субсидій.

Будівництво нового заводу виробника мікросхем є частиною зусиль японського уряду, спрямованих на оновлення колись потужного національного сектору виробництва мікросхем та зміцнення його ланцюжків поставок на тлі різкого зростання попиту на напівпровідники у світі.

У 1980-х роках японські компанії-виробники чипів займали понад 50% світового ринку, але поступово втратили конкурентоспроможність.

Тайванська TSMC, яка також будує заводи в Арізоні у Сполучених Штатах і Дрездені в Німеччині, диверсифікує свої виробничі майданчики через ризики, пов’язані з напруженістю між Тайванем і Китаєм, який вважає демократично керований острів своєю бунтівною провінцією, яку потрібно повернути під контроль Пекіна.

Раніше цього місяця напівпровідниковий гігант TSMC оголосив про будівництво другого японського заводу в префектурі Кумамото, збільшивши загальні інвестиції в свою японську компанію JASM до понад $20 мільярдів.

Джерело: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович