23.02.2024 14:26
Просмотров: 592

Польща розширила список українських продуктів, на які хоче ввести заборону

Польща розширила список українських продуктів, на які хоче ввести заборону

Польща прагне досягти двосторонньої угоди з Україною і замінити чинне національне ембарго на зернові культури, а також захистити польський ринок від інших чутливих продуктів, як-от цукор, м’ясо птиці, яйця, заморожена малина, яблучний сік, соняшникова та ріпакова олія.

Як пише «Інтерфакс-Україна», про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський на парламентських слуханнях у сеймі в четвер.

«Через надмірне відкриття території Європейського Союзу для припливу товарів з України найбільших втрат зазнали польські фермери. Немає сумнівів, що Україні потрібно допомогти, але відкриття для імпорту сільгосппродукції до ЄС не може бути таким, як зараз, тому що фермери з Польщі та інших країн ЄС не зможуть витримати конкуренції», – йдеться у повідомленні.

Секерський наголосив, що польський уряд хоче запровадити суттєві обмеження на надходження чутливих товарів з України, включно з детальним і навіть обмежувальним контролем на кордоні.

Він наголосив, що польські фермери нині справедливо висловлюють свою опозицію ситуації, в якій опинилося сільське господарство Польщі.

Серед основних причин протестів польський міністр назвав необґрунтовані вимоги зеленого курсу Європейської Комісії, надмірне надходження агропродовольчої продукції з України на польський ринок і падіння рентабельності сільськогосподарського виробництва.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович