22.12.2023 10:42
Просмотров: 461

Махінації з землею: на Харківщині на зловживанні викрили голову селищної ради

Махінації з землею: на Харківщині на зловживанні викрили голову селищної ради

У квітні 2021 року на під час VII сесії VIII скликання однієї із селищних рад Харківського району розглянуто питання про передачу у приватну власність земельної ділянки, розташованої в одному із селищ району, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,15 га.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Голова постійної комісії з питань земельних відносин та екології повідомив про неможливість прийняття на сесії цього питання через наявність судового спору, предметом якого є вказана земельна ділянка. 

Проте голова селищної ради, діючи всупереч інтересам служби та зловживаючи своїм службовим становищем, маючи одноосібне право підпису рішень селищної ради, достовірно знаючи, що відповідне рішення не прийнято, підписав рішення про затвердження проекту землеустрою щодо передачі ділянки земельної ділянки у приватну власність.

У травні 2021 року на підставі рішення, підписаного підозрюваним, державним реєстратором внесено відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, відповідно до яких земельна ділянка з кадастровим номером на праві приватної власності належить фізичній особі.

Таким чином, за фізичною особою незаконно зареєстровано право власності на землі вартістю майже 260 тис. грн, що завдало збитків державі.

Керівником Харківської обласної прокуратури під процесуальним керівництвом Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру голові однієї із селищних рад Харківського району за фактом зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи (ч. 1 ст. 364 КК України).

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович