23.09.2021 08:37
Просмотров: 722

Справа «Укравтодору»: завершено розслідування стосовно одного з підозрюваних

Справа «Укравтодору»: завершено розслідування стосовно одного з підозрюваних

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно бенефіціара групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, який підозрюється в наданні колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України (далі — «Укравтодор») неправомірної вигоди. 22 вересня 2021 року стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта. Дії особи кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України.

За даними слідства, підозрюваний особисто та через підконтрольних йому осіб, систематично надавав неправомірну вигоду для того, щоб колишній керівник «Укравтодору» здійснював оплату за проведені компанією дорожні роботи, погоджував відтермінування здачі робіт та не вживав заходів щодо розірвання договірних відносин. Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про 575 тис. дол. США та 70 тис. євро упродовж 2017-2019 рр.

13 квітня 2021 року бенефіціара групи компаній повідомили про підозру.

Довідково

Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро здійснюють із вересня 2019 року.

У зв’язку з тим, що вказаний злочин має міжнародний характер, а саме - за дії які вчиняв колишній очільник «Укравтодору» в Україні неправомірна вигода передавалася, в тому числі і на території Республіки Польща, в листопаді 2019 року створено спільну слідчу групу, до складу якої від України увійшли детективи НАБУ та прокурори САП, від Польщі — працівники Центрального антикорупційного бюро та Окружної прокуратури міста Варшави. Координація дій обох сторін відбувалась за участі Євроюсту.

Влітку 2020 року, в результаті спільної операції проведеної детективами НАБУ з представниками Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща за процесуального керівництва САП та Окружної прокуратури Варшави викрито злочинну групу на чолі з колишнім в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України.

В січні 2021 року матеріали кримінального провадження стосовно екскерівника «Укравтодору» скеровано для завершення досудового розслідування до Польщі, оскільки він є громадянином цієї держави.

Слід зазначити, що Генеральним прокурором України в листопаді 2020 підписано угоду з Генеральним прокурором Республіки Польща про продовження діяльності створеної між антикорупційними відомствами спільної слідчої групи. Це дало можливість детективам Національного бюро, за сприяння Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща здобути нові докази причетності до протиправної діяльності окремих громадян України.

Детальніше про справу «Укравтодору»: https://cutt.ly/GveweXT

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Источник: nabu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

21.04.2024 08:38    215
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович