30.01.2024 11:36
Просмотров: 250

Завершено розслідування щодо двох псевдоправоохоронців, що діяли на окупованій Харківщині

Завершено розслідування щодо двох псевдоправоохоронців, що діяли на окупованій Харківщині

Під час окупації міста Балаклія 43-річна місцева мешканка свідомо пішла на співпрацю з представниками рф. Вона добровільно зайняла посаду «оперуполномоченого отделения по борьбе с групповой преступностью УВД ВГА Харьковской области». Свої «обовʼязки» вона виконувала до деокупаціі Харківщини, а після цього втекла на територію рф. Справу стосовно «поліціянтки» передано на розгляд до Балаклійського районного суду Харківської області. 

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Інший обвинувачений також будував карʼєру «правоохранителя», але вже в окупованому на той час смт Борова Ізюмського району. У травні 2022 року 34-річний безробітний чоловік добровільно обійняв посаду «уповноваженого дільничного інспектора групи дільничних уповноважених інспекторів пункту поліції №1 (дислокація смт Борова) Управління внутрішніх справ». За вказівками «нової влади» псевдополіціянт незаконно затримував людей і проводив «допросы». Нині колаборант переховується від українського правосуддя на території держави-агресора, його судитимуть заочно у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Обох обвинувачених оголошено у розшук. Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович