01.02.2024 09:46
Просмотров: 375

Заволоділи бюджетними коштами: шахрайство при проведенні ремонтних робіт

Заволоділи бюджетними коштами: шахрайство при проведенні ремонтних робіт

Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру 50-річній посадовій особі органу місцевого самоврядування за фактом заволодіння грошовими коштами територіальної громади шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

За даними слідства, жінка, бувши сільською головою однієї з територіальних громад Красноградського району, на початку 2021 року вступила у змову зі своїм першим заступником, який запропонував їй втілити в життя схему незаконного заволодіння бюджетними коштами під час ремонту одного з ліцеїв, розташованих на території громади, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

До протиправної діяльності також долучились керівник одного із будівельних підприємств та підприємець, який здійснює авторський нагляд.

Так, посадовиця забезпечила перемогу в тендері підприємства, яке очолює її спільник — керівник ТОВ.

Між «зацікавленим» підрядником та сільською радою було укладено договір на проведення ремонту навчального закладу. Протягом липня-грудня 2021 року очільник підприємства організував проведення ремонтних робіт, однак їхні обсяги й вартість не відповідали даним, зазначеним в офіційній документації.

Керівник підприємства-підрядника, діючи за заздалегідь розробленим планом, вніс недостовірні відомості в акти приймання виконаних робіт. 

У свою чергу, підприємець, відповідальний за здійснення авторського нагляду, «закрив на це очі» і вніс до офіційного документа загального журналу робіт, неправдиві дані щодо технологічної послідовності, якості та кількості виконаних будівельних робіт.

Надалі підрядник подав ці документи посадовиці на затвердження. 

Голова сільської ради, достовірно знаючи, що у вказаних актах міститься неправдива інформація, все одно підписала їх. Надалі на підставі цих документів на рахунок підрядника безпідставно перераховано понад 100 тис. гривень бюджетних коштів. 

Спільникам посадовиці — її першому заступнику, очільнику ТОВ та підприємцю за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру в аналогічних злочинах (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування — СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДСР НПУ.

Довідково: наразі вже колишня голова сільської ради утримується в ДУ «Харківський слідчий ізолятор» — вона також обвинувачується у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Обвинувальний акт стосовно жінки розглядається в Красноградському районному суді Харківської області.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович