15.02.2021 15:27
Просмотров: 662

Лайфхаки з вибору ноутбука для дому

Термін актуальності сучасних ноутбуків становить десь 3 роки, тож майже кожна українська родина раз на 3–4 роки обирає для дому новий портативний комп’ютер.

Лайфхаки з вибору ноутбука для дому

Відкидаємо зайве

Щоб обрати ідеальний ноутбук, реалістично оцініть два аспекти: свій бюджет і потреби щодо потужності.

Зважайте на те, що якісні моделі – це необов’язково дорого, та й преміальні продукти інколи також розчаровують. До того ж саме в середньому сегменті представлені гіганти галузі: HP, Lenovo, Asus, Dell ноутбуки вважають найнадійнішими та найпрогресивнішими.

А от на продуктивності заощаджувати немає сенсу: мине рік-два – і ви відчуєте брак швидкості. Ще один важливий момент: для тривалого користування ноутбуком віддайте перевагу моделям з найкращим комплектованням у межах свого бюджету.

Металевий ультрабук значно дорожчій за пластиковий з великим дисплеєм. Так, він зручніший і має кращий вигляд, але якщо ви користуєтеся технікою лише вдома, доцільно обрати варіант з діагоналлю 15,6.

Підсвічування клавіатури, сканер відбитку пальця, сенсорний дисплей та останнє покоління інтерфейсів передавання даних – це, безумовно, вражає, проте чи готові ви віддати за ці фішки зайвих 100 чи 200 доларів?

Характеристики дисплея та його технологія – ще один привід для змагань виробників. Але для комфортної роботи достатньо матового екрана з роздільною здатністю HD чи FullHD. Тут головне не кількість пікселів на дюйм, а антиблікові властивості й запас яскравості.

Тому обирати ноутбук з топовими характеристиками дисплея доцільно для дизайнерів чи проєктувальників, для інших користувачів це зайві витрати.

Акцент на баланс

Лайфхаки з вибору ноутбука для дому

Під терміном “ігровий ноутбук” розуміють пристрій, що має потужну відеокарту й сучасний процесор. Таке комплектування негативно впливає на автономність техніки, ступінь нагрівання й вагу.
Вартість геймерських девайсів виходить далеко за межі недорогих моделей, проте ви з комфортом поринете у світ розваг, під’єднавшись до електричної мережі.

Найдешевший сегмент ноутів орієнтований на виконання простих завдань: робота з текстами, таблицями, в мережі, тому встановлення на них графічних редакторів чи запуск навіть простенької гри розчарує покупця.

У середньому сегменті, де вартість комп’ютерів коливається в межах $400–600, можна знайти справжні скарби. Зазвичай це моделі поточного чи минулого років. У них значний запас продуктивності й нема орієнтації на якісь певні завдання, тому ваші домашні віддадуть належне такому варіанту.

Стиль має значення

Лайфхаки з вибору ноутбука для дому

Зараз у візуальному оформленні портативних комп’ютерів панують три напрями: яскраві й брутальні геймерські моделі, витончені й мінімалістичні ультрабуки чи стримані бюджетні рішення.

Більшість моделей має сріблясте або чорне забарвлення корпусу, проте для молоді та творчих користувачів пропонують ноутбуки незвичайних кольорів: синього, рожевого, золотого. Якщо ви побачили свій улюблений відтінок, наважтесь на купівлю яскравого девайса.

З іншого боку, можна створити оригінальний дизайн і самотужки. Наразі набувають популярності унікальні наліпки, тож ви маєте змогу продемонструвати власну креативність без суттєвих витрат. Такий девайс точно буде оригінальним.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович