21.02.2023 11:46
Просмотров: 814

У Харкові експоліцейського будуть судити за державну зраду

У Харкові експоліцейського будуть судити за державну зраду

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього правоохоронця за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що експоліцейський під час окупації російськими військовими м. Вовчанськ добровільно перейшов на бік ворога. 

У квітні минулого року він став «начальником» так званого «відділу поліції». Аби представити очільника, окупанти навіть провели збори. Присутнім вони повідомили, що «керівник» виконуватиме посередницькі функції між поліцейськими та представниками РФ. 

У свою чергу, обвинувачений запевнив своїх російських кураторів, що у разі виникнення питань він буде до них звертатися за порадами. 

Наприкінці травня окупанти перепризначили його на посаду «в. о. начальника патрульно-постової служби» в «Волчанском районном отделе внутренних дел управления МВД ВГА Харьковской области». 

Зрадник проводив інструктаж особового складу для здійснення служби на блокпостах, чергував у складі слідчо-оперативних груп, здійснював прийом громадян, забезпечував охорону громадського порядку під час проведення окупантами масових заходів. 

Експравоохоронця судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова. 

Досудове розслідування проводили слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович