11.03.2023 09:48
Просмотров: 568

Мережа супермаркетів “Ашан” знов втрапила у скандал через відкриття магазину у рф

Мережа супермаркетів “Ашан” знов втрапила у скандал через відкриття магазину у рф

Французька мережа супермаркетів «Ашан» планує відкрити у росії ще один магазин — «Мій Ашан», де продаватимуть товари під власним брендом мережі.

Про це пише Reuters із посиланням на Auchan Retail Russia.

Магазин «Мій Ашан» пропонуватиме асортимент близько 900 найменувань, 90% з яких — продукти під власними брендами Auchan.

Як зазначається, «Ашан» заявив, що його основна місія в росії — «забезпечення населення якісними продуктами за доступними цінами».

Нагадаємо, попри повномасштабне вторгнення росії в Україну «Ашан» не покинув російський ринок, хоча й заявляв, що припинить інвестиції та постачання у рф.

У лютому видання The Insider, Le Monde і Bellingcat оприлюднили спільне розслідування, у якому йдеться, що французька компанія «Ашан» від початку повномасштабної війни постачала товари для російських військовослужбовців на територіях окупованих областей України, а також допомагала військкоматам набирати мобілізованих з-поміж своїх співробітників.

Український офіс «Ашану» заявив, що шокований результатами журналістського розслідування та вимагає пояснень від французького офісу. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обговорить ситуацію з «Ашаном» із французькою колегою Катрін Колонною.

В Auchan Retail відповіли, що не проводять, не підтримують і не фінансують жодних «благодійних» зборів для російських збройних сил. Компанія стверджувала, що у березні 2022 року отримала замовлення від мерії Петербурга, але серед замовленого не було нічого, що могло б навести на думку про конкретне «кінцеве призначення».

Але розслідувачі The Insider наполягали, що керівництво «Ашану» знало, куди поставляються товари російської філії, а також брало участь у маскуванні постачань для міноборони рф.

Джерело: Громадське

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович