02.05.2023 14:39
Просмотров: 555

Порушення законодавства: прокуратура вимагає скасувати рішення Харківської міськради

Порушення законодавства: прокуратура вимагає скасувати рішення Харківської міськради

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова до суду направлено п’ять позовних заяв в інтересах держави до Харківської міської ради про визнання протиправними і скасування рішень органу місцевого самоврядування.

Встановлено, що в 2021 році на підставі рішень Харківської міської ради п’ятьом фізичним особам надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність під будівництво житлових будинків з господарським спорудами по вул. Ковригінській в м. Харкові. Загальна площа вказаних земель складає близько 0,5 га, а їхня вартість — 10 млн грн.

Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, опрацюванням відомостей з генерального плану м. Харкова та плану зонування території (зонінгу) м. Харкова встановлено, що зазначені рішення сесії Харківської міської ради прийняті з порушенням вимог ст. 118 Земельного кодексу України.

Так, відповідно до генерального плану м. Харкова, територія по вул. Ковригінській розташована на території житлової багатоквартирної забудови, а оспорюваним рішенням ХМР надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земель для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, тобто присадибних ділянок. Отже, місце розташування земельних ділянок не відповідає основній містобудівній документації, а саме генеральному плану м. Харкова.

Вказані порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідних позовів до Харківського окружного адміністративного суду.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович