01.03.2024 11:58
Просмотров: 166

На Харківщині судитимуть співробітника телерадіокомпанії, який організував трансляцію російських каналів під час окупації

На Харківщині судитимуть співробітника телерадіокомпанії, який організував трансляцію російських каналів під час окупації

Під час вторгнення збройних сил рф на територію Куп’янського району обвинувачений добровільно пішов на співпрацю з окупантами. Поплічник ворога – мешканець селища Великий Бурлук, який мав досвід роботи інженером у місцевій телерадіокомпанії.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

У серпні 2022 року чоловік уклав так званий «договор возмездного выполнения работ» з представниками окупаційної адміністрації. Маючи необхідні навички і доступ до обладнання, колаборант організував трансляцію російських телеканалів на території Куп’янщини, де в подальшому транслювався антиукраїнський контент. Чоловік отримав за це плату в російських рублях.

Більше того, обвинувачений і сам дав інтерв’ю Мар’яні Наумовій – російській пропагандистці, яке потім транслювалось в етері «Первого канала». У записаному відеоролику чоловік, свідомо перекручуючи факти, заперечував збройну агресію рф проти України. Він висловлювався на підтримку дій ворога, представляв російських військових «визволителями» і розповідав, як держава-агресорка «турбується» про місцеве населення, забезпечуючи мешканців «гумдопомогою».

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 62-річного чоловіка за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого з використанням засобів масової інформації, та за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України). 

За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Обвинувальний акт направлено до Чугуївського міського суду Харківської області.

Чоловіку загрожує до 12 років позбавленні волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування – Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович