10.09.2020 08:13
Просмотров: 957

Американка, яка заразилася ВІЛ 30 років тому, одужала

Американка, яка заразилася ВІЛ 30 років тому, одужала

Мешканка Каліфорнії 66-річна Лорін Уілленберг, ймовірно, змогла позбутися вірусу без прийому ліків і трансплантації кісткового мозку. Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на дослідження вчених.

За словами жінки, вона не приймала ніяких ліків для боротьби з цією недугою.

Лікарі вважають, що її організм бореться з інфекцією природним шляхом. Медики мають намір включити жінку в список пацієнтів з ВІЛ, які видужали, разом з «берлінським пацієнтом» Тіматі Брауном і «лондонським пацієнтом» Адамом Кастіллехо.

У той же час, лікарі зазначають, що обидва чоловіки були хворі на рак, їм була зроблена пересадка кісткового мозку від донора з генами стійкості до ВІЛ, щоб разом знищити і хворобу, і вірус, що викликає СНІД.

«Жінка з Каліфорнії, у якої вірус виявили в 1992 році, має рідкісну здатність самоліквідації вірусу», — зазначають медики.

Уточнюється, що дослідники з Гарварду і інших наукових установ не знайшли в її організмі слідів ВІЛ після стандартних тестів

«За допомогою просунутої технології були проаналізовані 1,5 млрд клітин крові у жінки, і в них виявили крихітні сліди вірусу. Швидше всього, імунітет пацієнтки просто залишив в крові ці частинки, які не мають здатності відтворюватися. А значить, вона повністю вилікувалася від ВІЛ без будь-якої сторонньої допомоги, ставши першим подібним пацієнтом в світі , — йдеться в статті.

На цей час відомо про два випадки повного виліковування від вірусу. У березні 2020 року було підтверджено другий випадок виліковування від ВІЛ. Американець Тімоті Рей Браун і так званий Лондонський пацієнт перемогли вірус після пересадки кісткового мозку для лікування раку крові.

Источник: aspekty.net/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: спид

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович