08.02.2024 18:11
Просмотров: 264

Артилеристи харківської бригади «Спартан» показали роботу гаубиці Д-30

Артилеристи харківської бригади «Спартан» показали роботу гаубиці Д-30

Нацгвардійці харківської бригади «Спартан» працюють на Запорізькому напрямку. Армія рф майже щодня намагається штурмувати українські позиції і для підтримки піхоти постійно залучається артилерія.

Про специфіку роботи артилеристів підрозділу «Спартан» розповіли в Східному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України.

Один з артилерійських розрахунків нищить окупантів з гаубиці Д-30, її поважний вік компенсується професійністю особового складу, завдяки чому на їх рахунку не одна знищена ціль.

«Артист», командир артилерійського взводу

Працюємо на гаубиці Д-30, це ще радянська гармата, але намагаємось її цінити та дбати про неї, бо іншої, на жаль, поки немає. Працюємо дуже плідно, як показує практика.

Артилерійський розрахунок готовий до роботи 24 години на добу, завжди перебуває на чергуванні та при команді «До бою» протягом хвилини вже знаходиться біля гармати.

«Артист», командир артилерійського взводу

Старшому на позиції приходять координати цілі, завдяки яким я вираховую установку гармати, передаю навіднику, який вже безпосередньо наводиться і за командою «Вогонь» відбувається постріл.

Командир взводу ділиться, що не обмежуються роботою тільки по конкретній цілі, а задачі постійно різні. Кажуть, що мріють вразити танк окупантів:

«Артист», командир артилерійського взводу

Сьогодні робота була по піхоті. Наша аеророзвідка виявила піхоту противника в посадці і туди ми успішно зробили декілька пострілів та уразили окупантів. Крім того, працюємо по техніці, дуже часто по ворожим мінометам, по іншим артилерійським системам, так звана, контрбатарейна боротьба.

За словами нацгвардійців, українська артилерія більш влучна та результативніша. Одна з причин – відсутність можливості працювати по одній цілі десятьма чи більше пострілами, тому «спартанівці» мають вражати ціль з двох, максимум, з трьох снарядів. Це – одна з основних задач бійців.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович