26.11.2019 07:25
Просмотров: 1130

Куп’янські школярі гріються на уроках електрообігрівачами

Куп’янські школярі гріються на уроках електрообігрівачами

З 11 листопада дали тепло куп'янським загальноосвітнім школам № 1 та № 6. Нині навчальний процес відновлено у всіх школах, проте НВК № 2 досі не підключено до опалення.

Нагадаємо, через відсутність опалення у куп'янських закладах загальної середньої освіти двічі подовжували осінні канікули: спочатку до 8 листопада, а потім — до 15 листопада. Через це міськрада прийняла рішення зменшити тривалість зимових канікул на один тиждень.

Відділ освіти Куп’янської міської ради повідомляє, що завдяки співпраці міської влади з керівництвом КП «ОІТЦ» та Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА ввечері 14 листопада КП «ОІТЦ» отримало номінації на газ від НАК «Нафтогаз». Уже з 15 листопада розпочали роботи з підключення котелень та налаштування системи опалення. Проте зношений стан тепломережі перешкоджає забезпеченню населення теплом.

За даними відділу освіти, середня температура в навчальних закладах становить +19 градусів, у приміщеннях територіального медичного об’єднання: відокремлений підрозділ «КМЛ» (селище Ківшарівка) — від +20 до +22 градусів, відокремлений підрозділ «Куп’янська міська залізнична поліклініка» (селище Куп’янськ-Вузловий) — від +20 до +22 градусів, в окремих корпусах центральної міської лікарні температура варіює від +15 до +20 градусів. Кожні 4 години керівникові міста Валерію Говорову надають інформацію про дотримання температурного режиму в установах, підпорядкованих міській раді.

— 25 листопада разом з виконуючим обов'язки міського голови Валерієм Говоровим та заступником міського голови Андрієм Козубом провели зустріч з батьками вихованців НВК № 2. На сьогодні силами міської влади та КП «ОІТЦ» встановлено автономну котельну. Додаткову гілку мають зробити протягом тижня, тоді й відновиться теплопостачання в закладі, — коментує 25 листопада для «СК» начальник відділу освіти Світлана Чуб.

За словами начальника відділу освіти, станом на 25 листопада приміщення опалюють електрообігрівачами, проте електрична проводка не розрахована на споживану потужність обігрівачів. У корпусі дошкільної освіти вмонтовано «теплу підлогу», де температура досягає від +20 до +21 градуса, у класах від +17 до +20 градусів. У закладі встановлено 3 електричні теплові гармати, зокрема одну з них – у спортзалі. Навчальний процес проходить у нормальному режимі, уроки не скорочують.

Критична ситуація у НВК № 2 виникла також через неправомірне набуття права власності на комунальну котельню, що раніше забезпечувала теплом приміщення. Валерій Говоров від імені міської ради зробив заяву до правоохоронців про вчинення кримінального правопорушення.

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович