08.12.2023 09:40
Просмотров: 329

На Харківщині лікарню через суд зобов’язали привести до ладу своє укриття

На Харківщині лікарню через суд зобов’язали привести до ладу своє укриття

Суд задовольнив адміністративний позов Чугуївської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави до лікарні про зобов’язання приведення захисної споруди цивільного захисту у належний технічний стан та готовність до укриття населення. 

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Під час вивчення стану законності у сфері використання та забезпечення об’єктів цивільного захисту населення виявлено низку порушень, пов’язаних з утримання захисної споруди у Зміївській центральній районній лікарні. Сховище розраховано на 300 осіб.

Перевіркою встановлено, що укриття не обладнано системами пожежної автоматики і сигналізацією, технічний стан не відповідає вимогам з утримання. Також захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю тощо.

Однак балансоутримувач так і не усунув порушення та не організував безпечне перебування людей в укритті у випадку загроз.

Через непридатний стан захисної споруди персонал лікарні, хворі та відвідувачі у разі сигналу повітряної тривоги не мають можливості нею скористатися.

У зв’язку з цим окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволено Харківським окружним адміністративним судом.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович