16.02.2024 16:50
Просмотров: 400

Прокурори продовжують фіксувати наслідки екологічної катастрофи у Харкові

Прокурори продовжують фіксувати наслідки екологічної катастрофи у Харкові

Російський удар по нафтобазі в Харкові спричинив не тільки людські жертви, а й завдав шкоди екології Харківщини.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської обласної прокуратури у взаємодії з іншими спеціалістами працюють над встановленням масштабів забруднення, спричиненого витоком нафтопродуктів у річки Немишля, Харків, Лопань і Уди внаслідок обстрілу з боку зс рф.

Нагадаємо, 9 лютого близько 22:50 держава-агресорка завдала ударів трьома безпілотниками по Харкову. Через влучання БПЛА у Немишлянському районі загинуло 7 людей, серед них троє дітей.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Крім людських жертв, цинічна атака рф на цивільну інфраструктуру спричинила наслідки й для довкілля.

Встановлено, що через влучання безпілотника на територію нафтобази пошкоджено обладнання та місткості для зберігання нафтопродуктів. Орієнтовно, на той момент в резервуарах перебувало близько 3,8 тис. тонн нафтопродуктів — бензину і дизпалива.

Через тривалий виток нафтопродуктів відбулось їх потрапляння до річки Немишля, яка протікає територією Харкова та надалі впадає у річки Харків, Лопань та Уди.

З метою встановлення масштабів наслідків для екології проведено огляд території, забрудненої внаслідок розливу та горіння нафтопродуктів, та відібрано проби зразків ґрунтів для проведення лабораторних досліджень.

Крім того, прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської обласної прокуратури спільно зі спеціалістами Держекоінспекції в області проводять обстеження річок Немишля, Харків, Лопань і Уди з метою відібрання проб вод.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович