17.01.2024 20:00
Просмотров: 447

Ракетами по лікарні та житлових будинках: нічні обстріли Харкова не вщухають

Ракетами по лікарні та житлових будинках: нічні обстріли Харкова не вщухають

17 людей постраждали внаслідок двох ракетних ударів по центральній частині Харкова ввечері 16 січня. Ворожі снаряди влучили у фасад триповерхового житлового будинку, внаслідок чого будівля була частково зруйнована. Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, приватну лікарню, автомобілі.

Дмитро Чубенко, речник Харківської обласної прокуратури

Близько 10 вечора росіяни здійснили запуск ракет з території російської федерації, а саме з території Бєлгородської області. Попередньо це ракети С-300.

Зранку на місці правоохоронці продовжували збирати докази та фіксувати наслідки збройної агресії російської федерації. Волонтери роздавали людям ковдри та будматеріали, з мешканцями пошкоджених будинків працювали психологи.

Анна Заволока, волонтер гуманітарної місії «Проліска»

Надаємо ковдри, в кого вікна пошкоджені, щоб вони хоч якось грілися.  Брезент даємо та ОСБ. Також працюють психологи, надають допомогу. Люди, які були в важкому стані, їх повивозили, люди трішки відійшли, але в них жах в очах.

Лариса з Олександром –  з Козачої Лопані, приїхали до Харкова перед початком повномасштабного вторгнення. Коли почався обстріл вже спали.

Лариса

Нас накрыло потолком. Я кричу – Саша, укройся, сейчас второй будет. Второй прогремел, начали вылазить из-под потолка. Его сильно накрыло, меня чуть меньше. Я позавчера собрала сумку с документами, повесила на виходе в коридоре. Одежда вся со стеклами.

Олександр

Гепнуло так, що аж в очах потемніло. Почали вилазити потихеньку, збиратися, знайшли хоч щось, щоб вдягнути можна було.

В будинку, де мешкає Олена, повилітали вікна, пішли тріщини по стінах. Але головне, каже жінка, що в них ніхто не постраждав.

Олена

Находилась в комнате, вышла покурить и это меня спасло. Увидела, заходит огонь в окно, мы упали, спрятались и пошел взрыв. Вот наши окна. Нас спасло точ, что у нас старый камин, это дореволюционный дом. И эта стена нас спасла, нам повезло.

Квартира Марини знаходиться в цьому будинку, але жінка в момент обстрілу з чоловіком та дітьми були не вдома. Про місце влучання дізналися вже зранку. Жінка каже, що вибух був дуже гучний і звук – незвичний.

Марина

Ми даже думали, что это какая-то другая ракета, а не та, что обычно. Один взрыв, потом второй, как обычно. Ничего не писали, а утром ми увидели и сразу приехали. Окна вибити, дверь заклинило. Ищем, чтоб нам ее вирезали, не можем зайти в квартиру. Знаете, как говорят, военный обкъект. Где здесь военные, где? Больница, кафе, детская больница, мини-поликлиника.

Наслідки ракетних ударів продовжують усувати комунальні служби. В пошкоджених будинках відсутнє електро- та водопостачання.

Євген Пасенов, заст. директора Департамента ЖКГ

Наразі це 15 об’єктів комунальної власності, тобто житлові будинки. Комерційні та відомчі понад 10, тобто загалом 25+ об’єктів. Загал по об’єктах комунальної власності – понад 500 вікон. Покрівлі та мережі – все ще інвентаризується і детектується.

За даними Харківської міської ради, вже ввечері вдалося відновити опалення в усіх будинках, але в деяких ще немає світла та газу. Загалом було пошкоджено 29 будівель, 23 з них – житлові.



Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович