08.12.2023 14:16
Просмотров: 303

Ще одне сховище в Харкові в неналежному стані: прокуратура

Ще одне сховище в Харкові в неналежному стані: прокуратура

Керівник Немишлянської окружної прокуратури Харкова подав до суду адміністративний позов в інтересах держави про зобов’язання привести захисну споруду цивільного захисту у належний технічний стан та готовність для укриття людей.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Встановлено, що на балансі наукового інституту, розташованого в Немишлянському районі Харкова, перебуває споруда цивільного захисту площею понад 800 кв. метрів. Зазначене сховище розраховано на 550 осіб.

За результатами перевірки, проведеної інспектором районного відділу ГУ ДСНС України у Харківській області, виявлено порушення вимог законодавства в частині приведення захисної споруди цивільного захисту у стан готовності.

Зокрема встановлено, що сховище не забезпечено системою вентиляції, відсутні експлуатаційні схеми електропостачання та прилади радіоактивного забруднення.

Системи водопостачання і каналізації захисної споруди також перебувають у неналежному технічному стані.

Щодо виявлених порушень органом контролю складено відповідний припис.

Однак балансоутримувач так і не усунув порушення та не організував безпечне перебування людей в укритті у випадку загроз, приведення захисної споруди в належний для використання стан. 

Це стало підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до Харківського окружного адміністративного суду. Наразі відкрито провадження у справі.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович