29.11.2023 16:36
Просмотров: 545

В рф розростається новий рух: «Путь домой»

В рф розростається новий рух: «Путь домой»

В росії родички мобілізованих на війну в Україні стали частіше та впевненіше висувати вимоги щодо повернення їх рідних з фронту.

Першим дзвіночком став пікет у Москві 7 листопада, а вже до кінця цього місяця рух суттєво розрісся: такі мітинги готуються у багатьох регіонах рф, а близькі російських солдат публікують маніфести та радикальні петиції, повідомляє Кореспондент.

Все це відбувається під координацією різних Telegram-каналів. В Кремлі традиційно заявляють про роботу іноземних спецслужб, але відкрито побоюються такої ситуації через її вплив на передвиборчу кампанію.

Більше того російська влада не наважується придушувати бунт силою.

Згодом виявилось, що «задати жару масовістю» стимулював Telegram-канал «Путь домой».

Створила канал сестра одного з мобілізованих 2 вересня і до нього дуже стрімко почали приєднуватися інші родичі. Зараз він має близько 25 тисяч підписників.

Спочатку учасники каналу писати лише коментарі, потім формували Держдумі запити з вимогою ротації, а в листопаді учасники стали більш радикальним: рух почав вимагати вивести мобілізованих з України.

Широкої популярності також набрав хештег «Zaдолбалася».

В Казані навіть почали друкувати наклейки на машини «Veрните мужа, я Za#балась», »МобилиZироVанным нужен дембель».

Зазначимо, що 19 липня мали відбутися масові акції протесту у декількох російських містах, де родички мобілізованих мали оголосити про свій рух і офіційно представити маніфест та петицію, проте місцева влада не погодила мітинги, а деякі Telegram-канали зникли дивним чином. У Новосибірську замість мітингу відбулася закрита зустріч родичів військових із чиновниками.

У Кремлі бунти родичок мобілізованих вважають серйозною загрозою для передвиборчої кампанії.

Силою придушити жінок вони побоюються, щоб не розізлити «солдат в окопах», тому у путіна рекомендували регіональним чиновникам виплачувати всім «по максимуму грошей», написало російське видання «Верстка» із посиланням на своїх співрозмовників у федеральних та регіональних органах влади.

Новий рух родичів мобілізованих поєднує російських жінок з різним ставленням до війни в Україні. Є дівчата, які відверто зневажають путіна і вимагають закінчити бойові дії.

Але більшість жінок все ж таки «не проти СВО і підтримують президента у цьому рішенні». А у постах адміністратори каналу «Путь домой» зазначають, що вони «патріоти своєї країни і бажають їй перемоги».

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович