06.05.2019 08:45
Просмотров: 1186

У Маріуполі водолази перед початком пляжного сезону перевірили й очистили територію: що знайшли

У Маріуполі водолази перед початком пляжного сезону перевірили й очистили територію: що знайшли

Рятувальники обстежили та очистили понад 250 квадратних метрів акваторії прифронтового міста

15 травня в Маріуполі офіційно стартує пляжний сезон. Перш ніж на узбережжі масово з'являться відпочивальники, територію перевіряють та очищують водолази. Що рятувальники знайшли під водою, цікавилась Олена Уланова.

Вода на маріупольському узбережжі Азовського моря прогрілася до 15 градусів. Не дочекавшись початку купального сезону, на пляжах з'являються перші відпочивальники. Один з них, Володимир, обережно заходить у воду.

Чоловік каже: "Буває, скло кидають, пляшки биті по узбережжю".

До офіційного початку пляжного сезону бите скло і металеві предмети на відстані до 400 метрів від берега

шукають водолази.

Олександр Савченко, співробітник Маріупольської аварійно-водолазної служби, говорить: "Дуже багато битого скла знаходимо під хвилерізами. Якорі, сітки, пляшки, скати, залізо, листи заліза навіть були. Витягли пластиковий стіл без ніжки, вже розбитий".

Небезпеку для відпочивальників приховують і риболовецькі сітки, які приносить хвилями до берега. Під час купання в них можна заплутатися. Щоб запобігти цьому, рятувальники збирають неводи за допомогою спеціального якоря.

Рятувальники обстежили та очистили понад 250 квадратних метрів акваторії прифронтового міста. Кажуть: серед знахідок лише побутові предмети. Мін, снарядів та інших вибухонебезпечних предметів не знайшли. Стежити за безпекою на міських пляжах обіцяють й надалі.

"Два-три рази на тиждень вибірково водолази проходять, перевіряють місця купання людей, особливо в місцях масового скупчення людей. Природно, після кожного шторму. Дитячі пляжі, безпосередньо, обстеження відбувається кожен день. Кожен день до прибуття дітей, до 9 ранку, рятувальники-водолази обстежують акваторію дитячих пляжів для купання", - каже начальник Маріупольської аварійно-водолазної служби Олександр Татай.

Рятувальники запевняють, усі три міські пляжі до відкриття сезону готові. Під час курортного сезону їх щодня відвідуватиме понад 20 тисяч людей.

Щоб відпочинок на морі не закінчився трагедією, рятувальники радять дотримуватись елементарних правил безпеки: не вживати алкоголь на пляжі та не стрибати з хвилерізів.

Источник: 5.ua

Автор: Олена Уланова, Олег Корінний

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович