09.04.2024 17:46
Просмотров: 255

«До наступної зими мінімізувати ризики для енергосектору» – Шмигаль

«До наступної зими мінімізувати ризики для енергосектору» – Шмигаль

Після масованих ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України постала задача мінімізації ризиків та забезпечення надійного енергопостачання.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 9 квітня, пише Кореспондент.

«Ще один важливий виклик сьогодні – це енергетична безпека. Ворог здійснив низку інтенсивних атак на об’єкти енергетики. Насамперед ідеться про теплову генерацію», – сказав він.

За словами Шмигаль, «завдання – до наступної зими мінімізувати ризики для енергосектору, зробити так, щоб в українців у домівках було світло та тепло, а підприємства працювали безперебійно».

Шмигаль назвав три основні вектори діяльності уряду у цьому напрямку. Першим з них є ремонти й залучення допомоги від партнерів.

«Великі надії покладаємо на Фонд підтримки енергетики України, куди наші міжнародні партнери зробили внесків на понад 405 млн євро», – зазначив він.

Другий напрямок – децентралізація генерації. Мова йде про створення десятків малих розосереджених об’єктів замість великих вразливих до атак електростанцій.

«Розгортаємо мережу когенераційних установок, які підтримають роботу критичної інфраструктури громад. Будемо нарощувати інтенсивність робіт у цій сфері», – зазначив Шмигаль.

Третій напрямок, за його словами, це посилення ППО. Тут Україна також звертається за допомогою до партнерів.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович