30.12.2023 08:23
Просмотров: 419

“Нафтогаз” завершив інтеграцію облгазів, узявши їх усі під свій контроль. А Фірташ втратив

“Нафтогаз” завершив інтеграцію облгазів, узявши їх усі під свій контроль. А Фірташ втратив

Чернишов розповів, чому це був “необхідний крок”.

Державна група “Нафтогаз” протягом 2023 року повністю завершила інтеграцію облгазів і міськгазів, пише її пресслужба з посиланням на главу Олексія Чернишова.

“Це велика відповідальність, оскільки разом з цим значно зросла кількість наших клієнтів. Однак це був необхідний крок, від якого залежить стабільність критичної інфраструктури, робота бізнесу та комфорт українців. В умовах ризиків постійних обстрілів і можливих блекаутів газопостачання має бути безперебійним”, — сказав Чернишов.

Він додав, що операційний контроль над регіональними компаніями дозволить Україні забезпечити безперебійне постачання газу та припинити різні схеми, через наявність яких держбюджет недоотримував “мільярди гривень”.

Посадовець також заявив із посиланням на попередні розрахунки, що в 2024 році надходження до державного бюджету від операторів газорозподільних механізмів будуть становити понад 5 млрд грн.

«Це не лише збереження 50 тисяч робочих місць і мільярдів відрахувань, які наповнюватимуть державну казну. Це і можливість якісного контролю забезпечення газопостачанням, і новий зручний сервіс для майже 10 мільйонів абонентів у вигляді однієї зрозумілої платіжки», — зазначив Чернишов.

Напередодні "Нафтогаз" відібрав ліцензії на розподіл газу в "Рівнегазу" та "Закарпатгазу". З 1 січня газ жителям Рівненської та Закарпатської областей доставлятимуть філії компанії "Газмережі" зі структури "Нафтогазу".

“Нафтогаз” завершив інтеграцію облгазів, узявши їх усі під свій контроль. А Фірташ втратив

Джерело: zn.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович