12.02.2024 12:48
Просмотров: 340

Небезпечний напрямок: як відновлюють енергопостачання у Липецькій громаді на Харківщині

Небезпечний напрямок: як відновлюють енергопостачання у Липецькій громаді на Харківщині

Електромонтер з селі Липці Роман Барашевич працює в Харківобленерго з 2014 року. На початку повномасштабного вторгнення з дружиною евакуювався, але невдовзі повернувся та став до роботи – відновлювати електромережі в Кутузівці, Вільхівці, Циркунах та, нарешті, в рідному селі.

Роман Барашевич, електромонтер Липецького РЕМ

Ну, затем перешли в Циркуни, а когда появилась возможность вернуться в Липци, я вернулся восстанавливать наши сети. Мы все неисправности старается быстро устранить, зарезервировать, стараемся, чтоб потребители были с напряжением.

Доводилося працювати й в екстремальних умовах, коли неподалік падали ворожі снаряди.

Роман Барашевич, електромонтер Липецького РЕМ

Близко, неприятно. Первое чувство – в укрытие. Но, все-таки, работу надо выполнять. Стараемся.

Його колега Вадим – також з Липецької громади, з села Слобожанське. Розповідає, як їхня бригада за добу двічі потрапила під ворожий вогонь. У селі Веселе електромонтери саме відновлювали електропостачання після обстрілу, як довкола почали знову рватися снаряди. А вже наступного дня керована авіабомба не долетіла до автівки енергетиків всього кілька сотень метрів.

Вадим Пуляєв, електромонтер Липецького РЕМ

До этого был прилет, мы зерезервировали абонентов. И на следующий день ехали на место поднимать провода. И метров за 200 до машины – взрыв, пыль, земля. Ну, развернулись, поехали чуть-чуть дальше.

Електрики визнають, обстріли почастішали і це заважає працювати. Але навіть подвійний обстріл не примусив енергетиків завершити свій робочий день раніше запланованого.

Вадим Пуляєв, електромонтер Липецького РЕМ

Ну конечно нет.  Потребители без света сидят, сам же ж без света сидишь. Надо поднимать провода.

Зараз фахівцям Липецького району електричних мереж доводиться регулярно відновлювати електропостачання у населених пунктах, які потрапляють під ворожий вогонь. Останнього разу ремонтні роботи проводилися у селищі Рогань Харківського району, де понад півтори тисячі споживачів були знеструмлені внаслідок ракетного обстрілу 24 січня.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович