19.01.2024 15:00
Просмотров: 310

Сталеві штаби-бункери для ЗСУ: Метінвест розпочав виробництво

Сталеві штаби-бункери для ЗСУ: Метінвест розпочав виробництво

Група Метінвест налагодила виробництво сталевих підземних командних пунктів.

Як пише Кореспондент, перший сталевий штаб, розрахований на 30 військовослужбовців, вже передано Сухопутним військам України та встановлено на одному з найгарячіших напрямків фронту, повідомляє пресслужба групи у п’ятницю, 19 січня.

Металеві конструкції мають захищати особовий склад від обстрілів, а також забезпечувати комфортні умови роботи командування ЗСУ на лінії фронту.

В Метінвесті додали, що конструкція розгортається та згортається за короткий час, а за правильного встановлення забезпечує захист від обстрілів артилерії будь-якого калібру.

“Сталевий штаб складається з п’яти чи шести (залежно від комплектації) окремих мобільних бункерів: це сполучені між собою підземні укриття, що виконують різні функції – від житлового приміщення та санітарної зони до робочого штабу командування.

Таким чином утворюється цілий підземний комплекс будівель. Штаби обладнані всім необхідним устаткуванням для комфортного перебування: спальними місцями й робочими зонами, душовими й бойлерами, системами опалення, освітлення і зв’язку, місцями для зберігання зброї та особистих речей та електронною технікою.

Це дає змогу використовувати підземний штаб не лише як укриття та місце відпочинку, а і як робочу зону для командування на лінії фронту”, – говориться в повідомленні.

За словами операційного директора Метінвесту Олександра Мироненко, плани групи передбачають розроблення нових конфігурацій підземних сталевих комплексів для інших потреб ЗСУ.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович