08.11.2019 09:52
Просмотров: 1167

У ногу з часом і легше для спини: як у Івано-Франківській школі повністю замінили паперові підручники – репортаж

У ногу з часом і легше для спини: як у Івано-Франківській школі повністю замінили паперові підручники – репортаж

Педагоги переконують: експеримент себе повністю виправдав. А досвідом школи вже зацікавилися інші навчальні заклади міста

Замість тяжкого рюкзака із підручниками – одна електронна книга. Нововведення тестують у школі Івано-Франківська. Електронні підручники для учнів закупили коштом обласного бюджету. Враження від новинок дітей та вчителів розповість Ольга Рега.

Ще торік п'ятикласниця Анастасія носила до школи по шість підручників. Тепер уся необхідна література вміщається в одну електронну книжку. Школярі тішаться – про важкі портфелі можна забути.

"Це дуже легко, можна носити маленькі рюкзачки. У цьому немає ніякої складності", – радіє п'ятикласниця Анастасія Сикіш.

"З електронними краще, бо портфель стає легшим, і ти можеш швидше бігти. А коли були книжки, ти дуже йшов повільно", – каже школяр Андрій Кульов.

До електронних підручників діти вже звикли. Необхідний параграф на уроці знаходять за лічені секунди. Деякі школярі іноді беруть до школи паперові підручники – у разі, якщо електронний розрядився. Але більшість дітей переконалася, що переваг у девайса значно більше.

"Коли кудись виїжджати з міста, не потрібно брати з собою підручники в портфель, а можна просто їх завантажити в електронну книжку і читати з електронної книжки. Також вона не дає навантаження на очі, тому що в неї спеціальний екран", – розповідає учениця Аріна Багрій.

Переваги роботи з електронними підручниками встигли оцінити і вчителі.

"Аналогічно до паперових підручників ці підручники містять ті самі теми, вони повністю ідентичні. Я думаю, що електронний підручник їм цікавий. Бо ми йдемо в ногу з часом. І ми мусимо привчати їх і себе до життя в ногу з часом", – зауважила класний керівник Галина Грицак.

Електронними книжками користується поки що лише один клас. Девайси закупили за кошти обласного бюджету, адже у школі бракувало паперових підручників.

"У нашій школі було набрано додатковий 5 клас. Проблема постала з тим, що нема забезпечення підручниками для цього класу. Не всі підручники є. Якщо ми візьмемо, наприклад, польську мову, купити – це дорого – понад 150 гривень, її можна вільно онлайн завантажити, і можна користуватись", – зазначив директор школи Руслан Куриндаш.

Педагоги переконують: експеримент себе повністю виправдав. А досвідом школи вже зацікавилися інші навчальні заклади міста.

Источник: 5.ua

Автор: Ольга Рега, Сергій Попович, Івано-Франківськ, "5 канал"

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович