23.03.2024 15:24
Просмотров: 293

У селищі Краснопавлівка на Хареківщині запрацювала поліцейська станція

У селищі Краснопавлівка на Хареківщині запрацювала поліцейська станція

21 березня станція запрацювала у селищі Краснопавлівка Лозівської громади. Захід проведений в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади», суть якого полягає в тісній співпраці поліції та громади. 

Про це повідомили в ГУНП Харківької області.

Як зазначив начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко, основна ідея проєкту – наблизити дільничних офіцерів поліції до місцевих громад. Це було зроблено для того, щоб громади мали можливість впливати на поліцейського, який буде працювати на її території. Правоохоронець має двічі на рік звітувати перед громадами та відповідати за свої дії. 

«Якщо поліція з органами влади працює у повній взаємодії, то це на пряму впливає на профілактику. Як показала практика, у громадах, де є поліцейські офіцери громади, побутових злочинів на багато менше. «Поліцейський офіцер громади» – це найпопулярніший проєкт з усіх запроваджених з 2015 року», –  розповів Володимир Тимошко.

Обирає для себе поліцейського офіцера сама громада. Голова громади безпосередньо бере участь у конкурсній комісії та розглядає кандидатів на посаду. 

«Поліцейський надає різноманітні поліцейські послуги, у тому числі і ювенальні. Він вдень і вночі готовий реагувати на виклики громадян та звітує перед громадою про свою роботу», – розповів Тимошко.

Поліцейському офіцеру громади вручили службовий автомобіль, придбаний за підтримки громади. Відтепер на території населеного пункту буде працювати поліцейський офіцер громади Роман Воробйов, який народився і виріс у селищі та вже 15 років тут працює. 

«Тут мешкають мої родичі та знайомі. Кожного знаю в обличчя. Багато поколінь зростало на моїх очах. Знаю всі «проблемні місця» свого селища, прилеглі території. Добре орієнтуюся», – зазначив поліцейський.

На території обслуговування поліцейського мешкає близько 7,5 тисяч громадян. Завдяки сучасному автомобілю, який придбали для поліцейського, він зможе більш оперативно вирішувати проблеми безпеки на території обслуговування, запобігати злочинам, реагувати на звернення та повідомлення від громадян.

Довідково. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» на території Харківської області реалізується з 2019 року. Цей проєкт вже впроваджений на території 40 громад області, у яких працює 108 поліцейських офіцерів громади. Для надання якісних поліцейських послуг на території Харківської області працює 32 поліцейські станції, з яких 3 відкрито протягом 2024 року.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович