13.09.2017

Розшифрували «лист диявола», створений монахинею у XVII столітті

Написаний у 1676 році загадковий лист монахині Марії Кросифісси делла Кончесіон змогли розшифрувати італійські фахівці-комп’ютерники з науково-дослідного центру в Катанії. Про це повідомляє СПЖ з посиланням на італійське видання La Stampa.

Уроджена Ізабелла Томасі потрапила до бенедиктинського жіночого монастиря Пальма-ді-Монтекьяро в Агрідженто у 15 років. Одного разу вона виявила, що сидить посеред келії, все її обличчя та руки були забруднені чорнилом. На столі лежав аркуш із загадковими письменами. Сама монахиня не змогла пояснити, що саме написала, при цьому стверджувала, що її рукою водив сам диявол. Їй повірили. Лист залишався непрочитаним понад три століття.

Сучасні дешифрувальники стверджують, що в посланні черниці-бенедиктинки написано: «Бог був винайдений людиною» та  «ця система ні для кого не працює».

Один з тих, хто розшифровував лист, припустив, що, складаючи і свій власний алфавіт, і це послання, монахиня діяла не дуже усвідомлено і, судячи з усього, страждала від шизофренії або біполярного розладу.

Источник: 7days-ua.com

Новости портала «Весь Харьков»