07.11.2017

Як правильно зберігати пиво, щоб воно не зіпсувалось: поради

На якість пива згубно впливають спека, світло і кисень. Тож його слід тримати в холодильнику або темному прохолодному місці, наприклад, в шафі або підвалі у закритому вигляді.

Не зберігайте пиво в жаркому приміщенні

Як правило, пиво кладуть в холодильник незадовго до його вживання. Але якщо ви не збираєтесь його пити в найближчі дні, не обов'язково весь час тримати його в холоді. Протягом одного або двох тижнів можна спокійно зберігати пиво при кімнатній температурі.

Однак через місяць такого зберігання смакі запах пива можуть змінитися в гіршу сторону. Найкраще зберігати пиво при температурі приблизно +1°C. Не можна тримати його в приміщенні, де дуже спекотно. Чим тепліше – тим швидше зіпсується пиво.

Тримайте пиво подалі від сонячного світла

Смакові якості пива також можуть погіршитися, якщо воно піддається навіть недовгому впливу сонячного світла. Саме тому пиво розливають в темні пляшки.

Темно-коричневе скло здатне блокувати 98% сонячного світла, що надійно захищає пиво від його негативного впливу. Пиво в зелених пляшках може зіпсуватися всього за кілька годин, оскільки таке скло блокує лише 20% світла. Само собою зрозуміло, що в прозорих пляшках пиво зберігати взагалі не бажано.

Не залишайте пиво відкритим

Якщо надовго залишити пиво відкритим, воно "видихається" і втратить свій смак. Однак кисень може потрапити і в закриту пляшку. Виробники пива використовують спеціальні прилади, щоб цьому запобігти, проте це не завжди допомагає.

Потрапляючи в пиво, кисень згубно впливає на його смак і запах. Кисле пиво може пахнути, наприклад, воском, картоном або папером. Іншими словами, ви відчуєте зовсім не властивий цьому напою запах.

На пивній пляшці має бути вказаний термін зберігання. Після зазначеної дати пиво не тільки втратить свій смак, але і може нашкодити здоров'ю. Якщо термін зберігання не позначений, вжити пиво слід протягом трьох місяців з моменту розливу. Через півроку воно, швидше за все, вже буде зіпсоване.


 

Источник: 24tv.ua

Новости портала «Весь Харьков»