14.12.2017

Медики запропонували новий метод лікування дітей з тяжкою харчовою алергією

Зазвичай при множинній алергії лікарі просто радять утримуватися від всіх проблемних продуктів, однак це непросто і загрожує недоїданням. Майже у третини людей з харчовою алергією фіксуються реакції більше, ніж на один продукт

Медики представили терапію для дітей, які страждають від більш ніж однієї важкої харчової алергії, пише Health Day. Майже у третини людей з харчовою алергією фіксуються реакції більше ніж на один продукт. Спеціально для таких випадків Медична школа Стенфордського університету протестувала нову схему лікування. 

Зазвичай при множинній алергії лікарі просто радять утримуватися від всіх проблемних продуктів. Це непросто і загрожує недоїданням. Однак ліків проти множинної алергії немає. В рамках останнього дослідження вчені випробували унікальний підхід на 48 дітей 4-15 років, що мали множинну алергію, включаючи алергію на мигдаль, кешью, яйця, фундук, молоко, арахіс, кунжут, сою, волоські горіхи, пшеницю. В основі терапії лежав препарат проти астми омалізумаб з імунотерапією (влаштовувався контакт з алергенами з поступовим збільшенням дозування). Омалізумаб безпечно прискорював процес звикання до алергенів. Загальний курс лікування препаратом тривав 8 тижнів перед тим, як починалася імунотерапія. Далі йшли ще 8 тижнів комбінованого лікування і ще 20 тижнів імунотерапії. У підсумку 85% пацієнтів з основної групи змогли нормально переносити невеликі дози двох харчових алергенів проти 33% пацієнтів з контрольної групи приймали плацебо.

Источник: health.unian.ua

Новости портала «Весь Харьков»