07.11.2017

В харьковских частях Нацгвардии провели оценку равенства прав женщин и мужчин

В рамках реалізації рішення колегії МВС України «Щодо впровадження гендерної перспективи в реформу Національної гвардії України» до військових частин Східного ОТО, що дислокуються в Харкові завітала радник командувача Національної гвардії України Вікторія Арнаутова.

Група, яку очолює радник командувача відвідує вже не перше територіальне управління, головна мета її роботи – гендерна оцінка, яка допоможе командуванню НГУ визначити наявні організаційні ресурси для вирішення гендерних питань, визначити, які процеси працюють добре, а які – ні щодо врахування різноманітних потреб з безпеки жінок і чоловіків.

В ході роботи представниці Головного управління Національної гвардії України зустрілися з військовослужбовцями, чоловіками та жінками Східного територіального управління, військової частин 3017, 3005, які шляхом анонімного анкетування мали змогу висловитись щодо можливої дискримінації з тих чи інших питань під час служби.

«Чому гендерна політика стала можливою саме зараз – тому що Україна активно рухається в Європу, співпрацює з різними міжнародними організаціями такими як НАТО та інш. Нещодавно Національна гвардія стала членом FIEP – і всі ці процеси вимагають від нашої інституції дотримання рівності прав та можливостей жінок і чоловіків, створення умов для просування по службі жінок, поліпшення побутових умов», – зазначила Вікторія Арнаутова.

Отримані в ході зустрічі результати дадуть можливість підготовки пропозицій командуванню Національної гвардії для конструктивних рішень щодо гендерної інтеграції.

Источник: glavnoe.ua

Новости портала «Весь Харьков»