07.11.2017

У Харкові замість складу з'явився соціальний готель

За дев'ять місяців непридатне для проживання складське приміщення на вулиці Валентинівській, 23-г, перетворили на сучасний готель. Для цього провели капітальний ремонт як зовні, так і всередині.

Перший в Україні "Соціальний готель" для людей, які опинилися у важких життєвих ситуаціях, відкриють у Харкові. Вже з 14 листопада в затишному двоповерховому будинку на Салтівці зможуть знайти тимчасовий притулок переселенці з Луганської та Донецької областей, а також харків'яни, які загубили свій дім в результаті пожежі, вибуху газу або обвалів, передає "Сегодня".

За дев'ять місяців непридатне для проживання складське приміщення на вулиці Валентинівській, 23-г, перетворили на сучасний готель. Для цього провели капітальний ремонт як зовні, так і всередині. Готель оснастили необхідними меблями і технікою. В "Соціальному готелі" постояльці будуть проживати в 23 житлових односпальних, двоспальних та сімейних номерах. Вони обладнані ліжками, шафами, столами, стільцями і холодильниками. Крім цього, в готелі будуть працювати пральня, чотири кухні, адміністративне, загальне приміщення і кімната для зберігання гуманітарної допомоги. Також на першому поверсі спроектували три кімнати для людей з обмеженими можливостями.

Одночасно готель зможе прийняти від 38 до 50 осіб. Список людей, які зможуть зупинитися в "Соціальному готелі" на півроку, та правила проживання будуть затверджувати в міськраді. Точної суми, скільки коштуватиме номер постояльцеві, в мерії поки не називають. Раніше в мерії говорили, що в індивідуальних випадках люди зможуть мешкати тут безкоштовно.

Источник: unian.ua

Новости портала «Весь Харьков»