15.05.2017

Вчені розповіли, чому собакам подобається облизувати людей

У більшості випадків собаки облизують людей в знак любові. Так само, як і гавкіт, облизування є багатогранним інструментом в собачій поведінці.

Собаки використовують облизування в різних інтерпретаціях для прояву тих чи інших емоцій. За довгі роки досліджень учені прийшли до висновку, що облизування – це природний інстинкт у собак. Втім, він проявляється і у багатьох інших тварин. Коли мати облизує своїх цуценят, вона піклується про потомство. При цьому налагоджується контакт між нею і малюками. Облизуючи один одного, цуценята вступають в перший соціальний контакт. У деякому роді язик у собак виступає в ролі розвідника. Він є потужним сенсорним інструментом, що дозволяє оцінювати об’єкти, що знаходяться поблизу.

Іноді вихованцям не вистачає спілкування зі своїм господарем, тоді вони намагаються привернути його увагу облизування. Спочатку вихованець може просто намагатися привернути увагу, а потім процес переходить на своєрідну гру. Якщо вихованець отримує більше уваги, ніж зазвичай, після акту облизування, то він починає бачити в даному процесі вигоду. Надалі, тварина буде повторювати свої дії, щоб отримати порцію ласки.

Источник: invaders.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»