21.09.2020 07:48
Просмотров: 841

Національний банк залишатиметься прогнозованим та передбачуваним партнером

Національний банк залишатиметься прогнозованим та передбачуваним партнером

Команда Національного банку зустрілася із керівниками установ-членів Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Під час зустрічі Голова НБУ Кирило Шевченко наголосив, що центральний банк залишається незалежним технократичним інститутом, послідовним у своїй політиці.

«Хочу вас запевнити, що Національний банк залишатиметься вашим прогнозованим та передбачуваним партнером. Ви не побачите жодних розворотів на 180 градусів у нашій політиці. Наш мандат незмінний. Це забезпечення цінової та фінансової стабільності, а також сприяння розвитку економіки», - наголосив Голова НБУ.

Наводимо п’ять основних тез Голови НБУ:

Зберігаємо послідовну монетарну політику. Наш фокус – стабільно низька інфляція, а плаваюче курсоутворення – важливий елемент нашої політики. В умовах глобальної кризи ми шукатимемо рішення для швидшого відновлення економіки.

Упродовж останніх монетарних засідань НБУ зберігав облікову ставку на рівні 6%. У тих умовах – це оптимальне рішення. З одного боку, воно спрямоване на підтримку помірної інфляції упродовж цього та наступних років, а з іншого – залишає простір для зниження відсоткових ставок в економіці. Тож політика НБУ має стимулюючий характер. Подальші рішення залежать від розвитку ситуації з коронавірусом.

Діалог з МВФ триває. Продовження співпраці з Фондом – пріоритетне завдання. Україна поступово просувається в частині виконання зобов’язань перед фондом. Ми очікуємо, що наступний транш від МВФ надійде цього року.

Кредитування. І банки, і Національний банк очікують на пожвавлення іпотечного кредитування. Загалом зменшення ставок за іпотекою до однознакового рівня – це питання вже цього та наступного років.

Також регулятор долучився до розроблення нового законодавства про фінансово-кредитні механізми для будівництва житла. Законодавство має зробити прозорим фінансування ринку нерухомості та посилити відповідальність забудовників.

Вимоги до банків. Національний банк уважно стежить за впливом карантинних обмежень на банківський сектор. Сьогодні банківський сектор залишається стабільним та достатньо капіталізованим. Національний банк опрацьовує усі пропозиції банківської спільноти для підтримки фінсектору.

Взаємодія з партнерами. Останніми місяцями Національний банк поглибив діалог зі своїми ключовими стейкхолдерами. Це стосується комунікації з Урядом, Радою НБУ, бізнесом, міжнародною спільнотою. Глибший діалог дасть змогу формувати якіснішу економічну політику і сприятиме швидшому економічному відновленню.

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: нбу, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович