17.02.2020 10:38
Просмотров: 1033

Відбувся черговий успішний запуск ракети «Антарес» з українськими агрегатами

Відбувся черговий успішний запуск ракети «Антарес» з українськими агрегатами

15 лютого о 22 годині 21 хвилині за київським часом (о 15 годині 21 хвилині за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) проведено перший у 2020 році пуск ракети-носія середнього класу «Антарес».

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на прес-службу КБ Південне.

Ракета-носій вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, який має доставити на Міжнародну космічну станцію близько 3750 кг корисного вантажу на замовлення NASA.

«Антарес» складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Cygnus» (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн. Головний розробник ракети-носія – американська корпорація Northrop Grumman.

Підготовка PH «Антарес», її випробування та пуск проведені за участю фахівців ДП «КБ «Південне», ДП ВО ПМЗ та НВО «Хартрон-АРКОС». Згідно з контрактом, з території Конструкторського бюро «Південне» в режимі реального часу здійснювалася технічна підтримка пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації. Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності.

13-й космічний буксир Cygnus отримав ім’я Роберта Генрі Лоуренса-молодшого – першого афроамериканського астронавта, який у 30 червня 1967 року був обраний для участі в програмі пілотованої орбітальної лабораторії ВПС США. Через шість місяців, 8 грудня 1967 року, Лоуренс, у свої 32 роки, трагічно загинув в результаті аварії надзвукового літака F-104 Starfighter. Хоча його кар’єра була перервана, він проклав шлях прийдешнім поколінням піонерів аерокосмічної галузі всіх рас.

Основні завдання, які будуть виконані місією NG-13:

• Доставка на МКС мобільної лабораторії SpaceLab з вирощування тканин і клітин, яка надасть дослідникам швидкодіючу і високопродуктивну платформу для проведення складних біологічних експериментів в умовах космосу. Такі експерименти мають вирішальне значення для визначення того, як мікрогравітація впливає на фізіологію людини.

• Доставка на МКС космічної теплиці Plant Habitat-02, в якій будуть вирощувати редьку в якості експериментальної рослини. Здатність надійно вирощувати в космосі поживні продовольчі культури матиме вирішальне значення для вивчення NASA можливостей майбутніх польотів на Місяць і Марс.

• Проведення дослідження The Spacecraft Fire Experiment-IV (Saffire-IV). Після того, як космічний буксир Cygnus покине МКС буде виконано ряд експериментів з вивчення розвитку і зростання займання, впливу високих температур на різні матеріали в умовах космосу. Дані експерименти допоможуть в розробці вогнестійких матеріалів і створенні протипожежних заходів.

Усього з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 12 разів, 11 з них – успішно.

Проєкт «Антарес» – вдалий приклад кооперації підприємств космічної галузі України в міжнародних космічних проєктах, успішної діяльності на світовому космічному ринку.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович